Wat is KLIK? Waarom meedoen?

© Saskia Vanderstichele

Voelen jullie de mediakriebels borrelen in jullie klas? Werken jullie met jullie klas graag mee aan BRUZZ Ket? Dat kan!

Klik = Klas in de kijker

Klik staat voor Klas In De Kijker. In de kijker, op BRUZZ Ket. Want BRUZZ Ket wordt gemaakt door jonge ketten - zoals jullie - uit het vijfde en zesde leerjaar of het eerste en tweede jaar van het secundair.

Als jullie klas zich inschrijft, wordt ze een KLIK-klas. Dan worden jullie - voor even - mediamakers voor BRUZZ Ket. Alles wat jullie tijdens die tijd maken, zetten we maar al te graag in de verf op BRUZZ Ket.

Hoe werkt het?

Jullie krijgen de kans om met jullie klas verschillende mediaopdrachten te maken. Het eindresultaat komt op BRUZZ Ket terecht. Dat kunnen jullie vervolgens naar hartenlust delen en liken. 

Zelf media maken

BRUZZ Ket heeft niets liever dan dat zoveel mogelijk van jullie zelf komt. Jullie hoeven het met andere woorden niet ver te zoeken: wat willen jullie vertellen over jullie zelf, over de buurt rond jullie school, over jullie lievelingsplekken in de stad? Wie willen jullie zelf eens heel graag interviewen? Enzovoort.

Helemaal alleen?

Zien jullie het al helemaal zitten? Fijn!

Jullie staan er trouwens niet alleen voor. De BRUZZ Ket-redactie helpt jullie in dat hele proces graag op weg. Voor alle mediaopdrachten, hebben wij handleidingen gemaakt. 

Nieuwsgierig?

Ben je geprikkeld en wil je graag meer informatie? Contact: Lisa Pleysier en Ruth Vertongen.

 

logo OCB

KLIK, een initiatief van ...

Het KLIK-project is een samenwerking tussen BRUZZ en Onderwijscentrum Brussel (OCB). KLIK is de opvolger van Klas in de Media, waarvoor beide partijen al sinds 2009 de handen in elkaar slaan.

 

Meteen inschrijven?

Dat kan via het formulier hieronder. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

logo's bruzz ocb
Lees meer over