Mijn gedacht

opdracht mijn gedacht


UITDAGING

"Kiezen is niet altijd makkelijk maar soms moet het. Welke keuze maak jij bij onze dilemma's en waarom zouden anderen jou moeten volgen in je keuze?"

Zwart of wit? Voor of tegen? Doen of niet doen? EIH! of Cool!? Bij deze opdracht heb jij het laatste woord. Kies een van de onderstaande dilemma’s en vertel ons welke keuze jij maakt en vooral, waarom? Dat kan in een tekst of in een filmpje.

Dit zijn onze twee dilemma's:

DILEMMA 1 : Corona

Door corona is het belangrijk om grote massa’s en dus ook druk openbaar vervoer te vermijden. Je wilt dus liefst op een veilige manier naar school. Wat doe je?

  • KEUZE 1: Je neemt ’s ochtends de tram naar school. Die is zoals gewoonlijk overvol zodat je je er als een sardientje nog moet bij proppen. Je draagt wel een mondmasker maar ideaal is het niet, want die vrouw naast jou draagt haar mondmasker niet helemaal zoals het hoort. En hoor je daar nu iemand hoesten? Gelukkig kom je wel droog aan op school want het is ondertussen beginnen regenen.
  • KEUZE 2: Jij wil ab-so-luut niet op die tram, want dat is niet ideaal met het coronavirus. Jij kiest voor de fiets zodat je niet tegen onbekende mensen wordt aangedrukt. Bovendien mag dat vervelende mondmasker ook even af. Nu wel hopen dat het niet begint te regenen (want daar ziet het wel naar uit) en dat de automobilisten niet te wild rijden.

DILEMMA 2: De pestkop

De pestkop van de klas wordt ervan beschuldigd dat hij het smartboard in de klas heeft vernield. Jij weet dat die pestkop dat niet gedaan heeft en dus valselijk beschuldigd wordt. Je weet ook dat het eigenlijk jouw beste vriendin is die – zonder dat dat mocht – met het smartboard heeft zitten prutsen waardoor het nu niet meer werkt. Wat doe je?

  • KEUZE 1: Je vertelt de leerkracht eerlijk dat jouw vriendin de schuldige is. Zij mag daardoor waarschijnlijk als straf niet mee op schoolreis naar het pretpark. Dat is super spijtig, maar eerlijk is eerlijk.
  • KEUZE 2: Je vertelt het niet zodat je samen met je vriendin op schoolreis kan. Daarbij verdient die pestkop het ook wel om eens gestraft te worden. Die heeft het leven van heel wat klasgenoten in het verleden al zuur gemaakt en ontsnapt altijd aan een straf.

👎👍Voor je van start gaat

Deze opdracht mag je in een tekst uitschrijven of ons als vlog doorsturen. In beide gevallen is het belangrijk dat je voldoende goede argumenten geeft om jouw keuze te verantwoorden. Schrijf die best vooraf even op een papiertje neer. "Omdat ik dat het beste vind" is niet voldoende als argument. Het is de bedoeling dat je andere kinderen overtuigt om dezelfde keuze als jou te maken.

Begin je vlog of tekst met te vertellen wie je bent en welk dilemma je gekozen hebt. Veel succes!

💡 Enkele gouden tips als je voor een VLOG gaat

  • Kijk recht in de camera want wij aan de andere kant van het scherm zijn jouw publiek
  • Hou je camera liefst liggend (portret-modus)
  • Kies een plek in huis waar er voldoende licht is, liefst daglicht. Of neem je filmpje buiten op als het niet regent
  • Kies ook een stille plek zodat er geen storende achtergrondgeluiden in je filmpje zitten
  • Plaats de camera dicht genoeg bij jou, anders horen we jou niet zo goed.

👎👍Opdracht klaar?

Stuur hem door via het formulier hieronder. Wij publiceren jouw bijdrage met heel veel plezier op BRUZZKet! 🤩

Goed om weten: we vermelden nooit jouw familienaam op onze website en gebruiken jouw e-mailadres alleen maar als we nog wat vragen hebben over jouw opdracht.
Welk dilemma heb jij gekozen?

Lukt het niet om jouw opdracht door te sturen via dit formulier? Geen probleem. Je mag het ons ook altijd doormailen via ket@bruzz.be Beantwoord zeker ook de vragen uit het formulier in je mailtje. Veel succes!