Back to school. 'Eindelijk zie ik mijn vrienden weer'

© Mona
| Voor Mona de school binnen mag, wordt haar temperatuur gemeten.

Mona zit in het zesde leerjaar en mag dus sinds 15 mei opnieuw naar school. Aan BRUZZKet vertelt ze hoe dat ging.

“Voor we opnieuw naar school mochten, moest er natuurlijk heel veel worden afgesproken. Zo werden er groepjes gemaakt waarmee je les moet volgen. Normaal zitten we met 14 kinderen in de klas, nu zijn we verdeeld in 2 groepjes. De groep waar ik in zit, gaat dinsdag en vrijdag naar school. De andere groep op maandag en donderdag.”

Toekomen op school

“Ik kon niet wachten om mijn vrienden weer te zien! Vrijdag 15 mei was het zover. Ik ging weer naar school."

"Bij aankomst werd er gemeten of ik koorts 🌡️ had en kreeg ik handgel. Daarna mocht ik naar binnen, wel niet via de normale weg maar via een andere poort die we normaal alleen gebruiken als er brand is. Ik denk omdat het 1ste en het 2de leerjaar langs de normale poort binnen gaan, maar dat weet ik niet zeker.”

In de klas

“We gingen ook niet naar onze eigen klas maar naar de klas van het vierde leerjaar. Daar stonden zeven banken op anderhalve meter van elkaar. Als de andere groep komt, dan ontsmetten ze die.”

“De juf had een mondmasker, een scherm en een bril op! Ik kon haar dus niet zo goed zien, maar als ze in “haar zone” stond deed ze wel haar mondmasker af.” 😷

Pauze

“Normaal hebben we ook anderhalf uur middagpauze, die duurt nu maar een half uur zodat we een uur vroeger naar huis kunnen. We gaan ook niet naar de speelplaats, maar spelen op het terras. We hebben bijna geen contact met de leerlingen van 6b. Dat vind ik best jammer, omdat mijn beste vriendin in 6b zit. Op het terras mogen we eigenlijk alles doen wat we willen maar gewoon op anderhalve meter afstand. ” 🏃‍♀️🏃‍♀️

”We eten nu buiten tenzij het echt slecht weer is. Dan eten we in de groene zaal (de zaal naast de klassen op het 2de verdiep), maar dat hebben we nog niet moeten doen en ik denk ook niet dat dat nog zal nodig zijn. "

Mondmasker?

“Onderweg naar school draag ik wel een mondmasker maar op school zelf niet. De eerste dag waren er twee kinderen niet omdat de ouders of de kinderen zelf bang waren. De tweede dag was er maar een leerling niet. Ik weet niet of ze nog zal komen.”

“Zoals je wel zal gemerkt hebben, is er heel veel veranderd, maar al bij al ben ik suuuper blij dat ik weer naar school mag! 😀 Want ik heb gehoord dat er scholen zijn die gewoon heel de speeltijd lang op hun stip moeten zitten of scholen die gewoon niet open gaan, ook niet voor het zesde. Dus ik ben in ieder geval heel blij!

Groetjes,
Mona!