Word reporter voor BRUZZKet

X-pert Mette
X-perte Mette tijdens opnames.


Zoals je misschien al weet heeft BRUZZKet een website en sociale media voor én door Brusselse kinderen. We vinden het heel belangrijk dat jullie ook meewerken aan BRUZZKet. Dat kan door met je klas deel te nemen aan het KLIK-project of door ons op de hoogte te brengen van nieuws over Brussel dat wij moeten brengen of onderzoeken.

  • Nieuws melden

Is er iets in jouw straat, school of vereniging gebeurd?

Meld het ons via deze link en wie weet verschijnt het dan op de website! 😊

  • Klas in de Kijker (KLIK)

KLIK (KLas In de Kijker) is een project van Onderwijscentrum Brussel en BRUZZKet voor leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs.

Als KLIK-klas zie je van dichtbij hoe media wordt gemaakt en wat journalistiek inhoudt. Je maakt ook zelf filmpjes voor TikTok en schrijft artikels voor BRUZZKet. (meer over KLIK)  

Vanaf maandag 6 november kan jouw juf of meester jouw klas inschrijven voor de nieuwe editie van schooljaar 2023-2024 ! Spreek je leerkracht hier dus zeker over aan als je met je klas wil meedoen.

  • Reporterklas voor BRUZZKet

Wil je met je klas af en toe meewerken aan een reportage voor BRUZZKet? Vraag je leerkracht dan om jullie klas aan te melden als reporterklas. 

Zo weten de BRUZZKet-reporters dat ze in jullie klas mogen langskomen voor een reportage.