Back to school: Juf Tessa toont hoe haar "corona-klas" eruit ziet

© PhotoNews

Sinds 15 mei zijn de scholen weer gedeeltelijk open. Juf Tessa (27) van het 6de leerjaar van basisschool Sint-Paulus in Ukkel legt uit hoe haar lessen in deze corona-periode verlopen. In de video verder in dit artikel laat ze ook zien hoe haar 'corona'-klas er nu uitziet.

Pre-teaching

20200519_juftessa_closeup
© Tessa Haentjens
| Vanaf nu moet juf Tessa zo naar school

Voor Tessa op vrijdag 15 mei opnieuw naar school kon, heeft ze al die tijd lesgegeven vanuit haar kot. Dat vond ze een zeer speciale periode waarbij haar mopshond Edgar 🐕 haar trouwe lockdownpartner was.

Ze gaf toen de pre-teaching lessen op de volgende manier: “Om te beginnen maakte ik een overzicht van de lessen die nog gegeven moesten worden. Daarna was het sorteren tussen:

  1. de lessen die de ketten zelfstandig konden verwerken aan de hand van instructiefilmpjes die ik zelf opnam en
  2. de lessen die ik live via SmartSchool zou geven."

"Die live-sessies waren vermoeiender dan ik verwachtte. Wel superfijn om de ketten nog eens terug te zien! Al denk ik toch dat de kinderen beter en meer leren in de klas."

Wat juf Tessa het moeilijkst vond aan het pre-teachen? De opvolging van de leerlingen. Ze vond het moeilijk om te controleren of ze alles begrepen hadden. Toch vertrouwt ze erop dat alles goed zal komen! 🤩

20200519_juftessa_bureau
© Tessa Haentjens
| Aan deze bureau gaf Tessa les vanuit haar kot. Haar hondje Edgar is haar trouwste supporter.

Back to school

Sinds vrijdag mag Tessa weer lesgeven in haar klas. De manier van werken is helemaal anders dan voor de lockdown. Haar klas is opgesplitst in 2 groepen. Haar collega geeft les aan de ene groep, zij aan de andere.

20200519_juftessa_kidsinklas
© Tessa Haentjens
| De leerlingen zitten ver uit elkaar.

Daarnaast moet ze heel erg klassikaal lesgeven, want groepswerk wordt niet aangeraden. Ze moet ook zo weinig mogelijk proberen rondlopen in de klas.

Zoals je kan zien op de foto, zitten de leerlingen heel ver uit elkaar. Ook de speeltijden vallen apart, zodat enkel de kinderen uit dezelfde klas bij elkaar zijn. “Allemaal goede maatregelen, maar wel vreemd”, vindt de juf. Toch hoopt ze dat ze de drie laatste weken van het schooljaar zal kunnen afsluiten met haar hele klas. 🥰

De klas

In de video hieronder laat juf Tessa zien hoe haar klas eruitziet. Ze staat in de klas met een plastiek vizier aan, op minstens 2 meter van de kinderen.

Als ze de stickers op de grond wil voorbijsteken, doet ze haar zelfgemaakt mondmasker aan. Het mondmasker en het vizier zijn niet altijd even prettig, vindt ze: “Ik heb hooikoorts en daardoor ook wat astma, waardoor ik wat moeilijker kan ademen. Dat mondmasker maakt het dus nog moeilijker”.

Zo ziet een "corona-klas" eruit.

Ondanks de rare situatie, is Tessa blij dat ze terug naar school kan: “Ik voel wel een beetje angst en onzekerheid, maar dit is absoluut de beste keuze voor mijn klas. Ik ben zo blij dat ik nog steeds met heel veel fierheid kan zeggen hoe graag ik mijn job doe en dat zal die corona niet veranderen!” 💪

Mag jij al terug naar school? Zo ja, hoe gaat het er bij jou aan toe? Laat het weten in de reacties ?