Lezen!

Back to school: Nora uit het 6de leerjaar vertelt

© Ivan Put

Sinds 15 mei zijn de scholen weer gedeeltelijk open. Nora zit in het 6de leerjaar van basisschool Floréal in Ukkel en legt uit hoe haar eerste dagen zijn verlopen.

Allemaal nieuwe regels

“Vrijdag was het zo ver: dé terugkeer naar school waar iedereen over sprak. Het is hier heel anders dan normaal. Er zijn een pak meer nieuwe regels: afstand houden, handen wassen, niet zomaar rechtstaan wanneer je wilt...noem maar op!

20200520_nora_backtoschool
© Nora
| De regels hangen op school overal op.

We wassen onze handen 5 keer per dag: wanneer we toekomen, na de eerste pauze, voor het middageten, na de middagspeeltijd en voor we naar huis gaan."👐

20200520_nora2_backtoschool
© Nora
| De banken staan ver uit elkaar.

"De banken staan uit elkaar, we mogen niet meer naar de meester gaan om vragen te stellen, maar moeten onze vinger opsteken. Hij komt dan bij ons met handschoenen, een mondmasker of een gezichtsvizier. Dat is verplicht. 😷

We verstaan de meester nog wel goed, want tijdens de uitleg doet hij vaak zijn mondmasker af en gebruikt hij zijn plexiglas."

2 groepen

"We zitten met 8 in een klas, de andere 8 leerlingen gaan op andere dagen naar school. Buiten het 6de gaat alleen het 1ste leerjaar nog naar school, samen met de kinderen die in de opvang blijven. Bij ons komt het 2de leerjaar niet. Dat komt omdat onze school het niet mogelijk vond om de drie klassen terug te laten starten met de opvang erbij.

De eerste lesdag, vrijdag 15 mei, hebben we eerst gewoon een babbeltje gedaan met de meester en de kinderen van de andere groep om terug wat bij te praten. Vanaf dinsdag begonnen de echte lessen pas. 😃"

xpert Nora

Speelplaats verdeeld in 3 stukken

"Op de speelplaats houden we afstand en babbelen we gewoon. De speelplaats is verdeeld in 3 stukken. Een stuk voor ons, één voor het 1ste leerjaar en een ander kleiner stuk, tussen de twee delen in, voor de leerkrachten. Deze zones zijn aangeduid met verf. We hebben geen contact met de kinderen van de opvang."

"Ondanks de rare regels, ben ik heel erg blij om terug te zijn. Zelfs al is het maar voor twee dagen per week." 🤩

Hoe zit het bij jou?

Mag jij al terug naar school? Zo ja, hoe gaat het er bij jou aan toe? Laat het weten in de reacties ?