Stay home

Het Stay Home-dagboek van Marcela: week 3

© Marcela
| Ook Marcela staat om 20 uur paraat om te applaudiseren voor iedereen die tegen het coronavirus strijdt.

Ook deze week vertelt Marcela (12) over haar lockdown-periode. We zitten al aan week 3! 😱

kalender 30 maart

Ik sta op, het weekend is voorbij, dus vandaag moet ik weer beginnen werken voor school. 😒 Gelukkig is het vanaf volgende week paasvakantie!

Ik spring nog wat op de trampoline met mijn zus, dan is het tijd voor het middageten en daarna komt mijn papa mij ophalen.

We gaan boodschappen doen en dan naar huis. πŸ›οΈπŸ›’ Na het avondeten gaan we bij het raam staan en klappen we mee met de rest van de straat om de mensen in de zorgsector te bedanken. Dat doen we bijna elke dag om 20.00.

Daarna kijken we naar de aflevering van gisteren van De Mol. Mijn verdachten als mol zijn Dorien en Jolien. En die van jullie? πŸ™ˆ

kalender 31 maart

Wanneer ik net wakker ben, brengt papa mij ontbijt aan bed. πŸ˜‹ Mmmm, wat een luxe!

Ik werk wat voor school, maar voor de rest doe ik niks speciaals vandaag.

Vanavond om 20.00 uur klappen we weer mee om de zorgverleners te bedanken, net zoals de rest van de week.πŸ‘

kalender 1 april

1 april, grapjesdag! Maar papa en ik halen geen grapjes uit.

Veel mensen denken dat het een grapje is, maar een van mijn beste vriendinnen is vandaag jarig! πŸ₯³ Ik bel dus samen met een andere vriendin naar haar om haar gelukkige verjaardag te wensen. Het was gezellig.

Daarna vertekken papa en ik naar Aveve, een dier- en plantencentrum. We kopen er allerlei dingen om te planten in onze tuin. We houden ook rekening met de bijen, die aan het uitsterven zijn.

We moeten de bijen echt helpen! 🐝 Zonder hen zal het voor de mens ook minder makkelijk leven zijn. Zo zei Albert Einstein: β€œAls de bij sterft, heeft de mens nog maar vier jaar te leven.” We kopen dus ook plantjes en huisjes voor de bijen. Ook voor vlinders hebben we een huisje gekocht.

kalender 2 april

Vandaag werk ik weer wat voor school en dan bel ik nog eens met mijn vriendinnen. 🀩 Ik krijg de laatste opdrachten tegen de paasvakantie binnen. In de namiddag geven papa en ik wat water aan onze nieuwe plantjes in de tuin en we steken boomschors in het vlinderhuisje. πŸ¦‹ Ze zeggen dat dat aangenaam is voor de vlinders.

Vanavond klappen we nog eens mee met onze straat. Op deze manier leren we ook veel nieuwe buren kennen! Een paar overburen zwaaien naar ons: eerst een redelijk oud vrouwtje en dan een mama met haar baby. Leuk om eens kennis te maken met hen! πŸ‘΅πŸ‘©πŸ‘Ά

kalender 3 april

Meestal sta ik vroeg op, ook als ik geen school heb. ⏰ Maar vandaag slaap ik eens goed uit, dat is niet van mijn gewoonte. Ik ontbijt en werk nog wat voor school. Vanaf morgen is het paasvakantie!

Papa en ik eten β€˜s middags een broodje en dan vertrekken we met de fiets naar mijn mama, daar zal ik het hele weekend blijven. 🚲 We fietsen dus door de stad. Zodra ik ben aangekomen, ga ik meteen met mijn zus op de trampoline. We hebben weer veel plezier. πŸ™Œ

kalender 4 april

Mooi weer vandaag! Ik ontbijt en daarna vertrek ik met mijn mama om boodschappen te doen.

We komen ook veel mensen tegen op straat die geen onderdak hebben. πŸ˜” Ik zou niet graag in hun schoenen staan. Een man die om eten vraagt, geven we wat te eten. Dat geeft een goed gevoel, we helpen iemand. πŸ’ͺ Maggie De Block zei: β€œBlijf in uw kot!”, maar zij hebben geen β€˜kot’!

In deze periode moeten we elkaar steunen. ❀️ Een kleine daad, met een groot resultaat. Alle beetjes helpen! Net voor het middageten profiteer ik van het goede weer met mijn zus op de trampoline. Daarna lees deel 10 van De Grijze Jager uit. Daarna gaan we nog eens op de trampoline, als vieruurtje eten we appelcake. 🍏

En zo gaat de eerste dag van de paasvakantie voorbij.

kalender 5 april

Vandaag sta ik weer redelijk vroeg op. Na het ontbijt gaan mijn zus en ik naar de trampoline, daar springen we minstens een uur lang. Niet zo veel later is het tijd voor het middageten. Ik begin aan het elfde deel van De Grijze Jager. 😎

Na het middageten doet mijn zus weer een dutje. Ik zoek wat informatie op over 5G, omdat dat veel in het nieuws verschijnt. 5G is schadelijk voor bijen en andere insecten of vogels. πŸŒΈπŸ›πŸžπŸŒ· Ik ben alleszins een tegenstander…

Ziezo, dit was mijn derde stay home-week!

Groetjes,
Marcela

Marcela, Ada en Mona houden voor BRUZZKet een dagboek bij van hun weken thuis door het coronavirus.Β