Het Stay Home-dagboek van Mona: week 2

© Mona

BRUZZKet X-perte Mona (12) houdt voor ons een #blijfinuwkot-dagboek bij. Zo verliep haar tweede week van het verplicht thuisblijven. 📖🖋

Hier ben ik weer!👋 We zitten nu al twee weken thuis en da’s best lastig. Maar geen paniek en geen nood, want dat is nergens voor nodig hé! Dit was mijn tweede week dus ik hoop dat jullie hier wat inspiratie uit halen.

maandag 23maart

Vandaag was een dag als alle andere: opstaan, gezellig ontbijtje, tanden poetsen, huiswerk maken, een beetje tv-kijken en dan weet je niet meer wat je moet doen…

Toen heb ik laaaaang nagedacht, maar toen had ik het! Ik heb zelf een spel in elkaar gestoken: “Het grote quarantaine spel” Het leuke is dat het zoveel tijd in beslag neemt als jij zelf wil. Een “aanradertje” dus! Het is een soort van ganzenbord met op de verschillende vakjes een leuke opdracht, zoals bijvoorbeeld: zet een koptelefoon op en zing een liedje mee. De rest moet dan raden welk liedje je zingt.

dinsdag 24maart

Ik ben vandaag gaan joggen met mijn mama. 🏃 (Buiten dat ik zoals elke dag mijn huiswerk maak en zo… je weet wel). Ik hou eigenlijk niet zo van joggen, maar achteraf ben ik wel meestal blij dat ik het gedaan heb.

Eigenlijk heb ik niet zo heel veel gedaan, maar ik heb mij eens niet verveeld en de dag is redelijk snel voorbij gevlogen!

woensdag 25maart

Vandaag is er niks gebeurd want de helft van de dag heb ik mij eigenlijk gewoon verveeld! ☹️

De andere helft ontbeten, huiswerk… Maar ja, ik denk dat dat wel normaal is. Dus ik vind het niet zo erg. Het is wel saai maar hoort er bij natuurlijk…!

donderdag 26maart

Van school hebben we een planning gekregen waar natuurlijk dingen op staan zoals wiskunde, Nederlands, W.O. Maar ook soms dingen zoals fotograferen of schilderen en dat was eigenlijk best leuk!

De opdracht luidde als volgt: 📸 bestaande foto's opnieuw fotograferen door te letten op bijvoorbeeld de achtergrond, de kleur, het kader, het perspectief enzovoort. Zo moesten we eigenlijk op al die dingen letten zonder de foto helemaal na te maken. Probeer dit ook eens thuis, het is best plezant!

vrijdag 27maart

Vandaag was echt een toffe dag. Ik heb twee T-shirts gepimpt door erop te tekenen met textiel stiften. Dit kan je trouwens ook op een lege totebag ofzo doen. 🖌️

Normaal doe ik ook aan eenwieleren, maar dat gaat nu natuurlijk niet door. Dus zit mijn meester nu met al die eenwielers en kunnen wij niet meer oefenen. Daarom heeft hij nu die eenwielers naar iedereen thuis gebracht. En dus ben ik gaan oefenen met mijn zus (mijn zus heeft gerolschaatst).

zaterdag 28maart

Vandaag heb ik in het park afgesproken met mijn vriendin Zita. 👭 Zij is de enige waar ik heel soms nog mee afspreek, bijvoorbeeld in Tour en Taxi. Want echt helemaal zonder vrienden dat is toch nog wat moeilijk!

Het was super tof! Zolang dat je niet met al je vrienden afspreekt en niet te dicht bij elkaar komt, denk ik dat dat niet zoveel kwaad kan.

zondag 29maart

Zondag is toch wel mijn lievelingsdag van de week!

Ik heb brownies gemaakt en ’s avonds hebben mijn gezin en ik gezellig naar De Mol gekeken, dat is een programma op Vier.

Zo, dat was mijn tweede week in de lockdown.

Oh ja, volgende week is het 1 april en die traditie mag ook in quarantaine niet vergeten worden. Dus: doe iets gek, zoals zout in het water of maak een val voor je ouders, broer of zus. Ik ga bijvoorbeeld een lege bus melk vullen met water! Super tof. En dit hoeft natuurlijk niet persé op 1 april, maar kan ook op andere dagen.

Groetjes,
Mona

#blijfinuwkot-dagboek

Marcela, Ada en Mona houden voor BRUZZKet een dagboek bij van hun weken thuis door het coronavirus.