KLIK

Hoe het coronavirus de wereldeconomie treft

© PhotoNews

Het coronavirus maakt niet alleen mensen ziek, maar treft ook de economie. De zesdejaars van T'Overbeek zoeken uit het dat juist zit.

Makers van Corona bier niet blij met de naam van een virus

20200316 corona bier
Het biermerk met de naam Corona.

Ongeveer 95 jaar nadat de bierbrouwers AB Inbev een bier genaamd Corona Extra hebben gemaakt, is er een virus genaamd het coronavirus ontstaan en daar zijn de bierbrouwers niet blij mee. Ook de aankopen van het bier dalen. Het blijkt ook dat veel van de bierdrinkers in de VS het corona bier gewoon niet meer kopen of drinken.

Hoe gaat het met de beurs?

De ongerustheid in verband met de verspreiding van het coronavirus leidde tot de slechtste prestatie ooit uit de geschiedenis van de Brusselse sterindex.

Hoe het virus de wereldeconomie treft

De impact van het coronavirus op de wereldeconomie is nog steeds moeilijk te voorspellen. Alles hangt af van de omvang van de pandemie en de maatregelen door de getroffen landen.

20200316 sluiting coronavirus
© Ivan Put
| Winkels en cultuurhuizen sluiten de deuren door het coronavirus.

Wat gebeurt er met het werk van de mensen?

De meeste mensen moeten of mogen van thuis werken door het coronavirus. Er zijn ook mensen die zelfstandig van thuis werken omdat ze bang zijn. En sommigen mensen kunnen niet gaan werken doordat de school van hun kind gesloten is.

20200313 13 maart 2020 grote toeloop hamsterende klanten bij Colruyt in Vorst uit angst voor tekorten door de dreiging van het coronavirus 2
© PhotoNews
| Het was de afgelopen dagen heel druk in de winkel omdat mensen begonnen te hamsteren.

Hamsteren!!! Moet het wel?

Hamsteren heeft geen zin. Meer en meer mensen maken zich zorgen over het nieuwe coronavirus en dat laat zich ook voelen in supermarkten, waar vooral flessen water, suiker, spaghetti, conserven en wc-papier populair zijn. En dat zorgt voor lege rekken. Maar er is dus GEEN tekort en hamsteren is niet nodig.