KLIK

Mensen zijn wantrouwend door het coronavirus

© PhotoNews

Door de verspreiding van het coronavirus worden veel mensen angstig. Overheden nemen ondertussen vaak drastische maatregelen. Een verslag van het zesde jaar van basisschool T'Overbeek.

Alles begon in China

De mensen pesten de Aziaten omdat ze bang zijn en omdat ze het virus niet willen hebben. Een leerling van een hogeschool kreeg de bijnaam “corona” door haar Taiwanese roots. De Europeanen kijken raar naar de Aziaten. Rusland sluit de grens met China door het coronavirus.

Kinderen, klein of groot, kunnen niet meer naar school omdat ze altijd gepest worden. Chinezen worden gemeden, gepest en gediscrimineerd vanwege het coronavirus.

Chinese studenten hoeven tijdelijk niet meer naar Frankrijk te komen. Restaurants in Korea en Japan willen geen Chinese toeristen.

Italië in quarantaine

Italië is volledig in quarantaine. Dat betekent dat de mensen enkel nog naar hun werk gaan en in noodgevallen buiten komen. De scholen en universiteiten blijven er dicht tot 3 april.

Alle soorten sporten, zelfs de wedstrijden in de hoogste voetbalklasse, worden afgelast.

Nu ook Corona in België

In België gelden bijna dezelfde regels als in Italië. In België zijn de lessen opgeschort maar de scholen nog open (zie ook dit artikel), moeten cafés en restaurants dichtblijven en mogen niet-essentiële winkels (zoals vb. een kledingwinkel) enkel in de week open blijven. Mensen mogen wel nog naar buiten gaan (in tegenstelling tot Italië) maar de overheid raadt iedereen aan om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Tips om een besmetting met corona te vermijden

20200316 tips tegen coronavirus

We hopen dat jullie het coronavirus niet zullen krijgen.

Ben je ongerust door het nieuws over het Coronavirus, dan kan je altijd terecht bij AWEL via awel.be of op het gratis nummer 102.