Vanaf 10 mei iedereen elke dag naar school

© PhotoNews

Goed nieuws voor wie het ondertussen gehad heeft met het afstandsonderwijs. De ministers van Onderwijs in ons land hebben samen met de scholen en virologen beslist dat ook de leerlingen vanaf het derde middelbaar vanaf 10 mei weer elke dag naar school mogen. 📚

De leerlingen van de tweede en derde graad van het middelbaar mogen op dit moment maar de helft van de tijd les volgen op school. De andere helft volgen zij les via afstandsonderwijs.💻

Dat is niet altijd voor iedereen gemakkelijk 🤯 en dus wordt er al langer gezegd dat ook deze leerlingen liefst zo snel mogelijk weer voltijds naar school gaan.

Eerst werd gezegd dat dat na de paasvakantie zou mogen, maar toen waren de coronacijfers nog niet voldoende gezakt.

Maar ... nu is er goed nieuws! 👏

Op maandag 10 mei zou het dan toch eindelijk zover zijn. Vanaf dan zit iedereen weer elke dag op school. Jouw school kan natuurlijk wel nog altijd beslissen om hier een beetje van af te wijken. Zo blijven de leerlingen van KA Etterbeek bijvoorbeeld op woensdag allemaal van thuis uit les volgen. Maar het halftijds onderwijs laten we wel achter ons.

In de video hieronder vertellen directrice Sabine Verheyden en leerlinge Nina van het Lutgardiscollege in Oudergem dat ze opgelucht zijn dat iedereen weer voltijds naar school kan gaan binnenkort.

Uitstappen 🥾

En nog meer goed nieuws. In juni kan een uitstap met de klas voor meerdere dagen ook opnieuw. Naar het buitenland met de klas zal dit schooljaar wel niet meer kunnen.