Wat vond jij van de manier waarop je de afgelopen maanden les kreeg?

© Saskia Vanderstichele

De laatste maanden van dit schooljaar waren niet hetzelfde als de andere jaren. Je kon een tijdje niet naar school en kreeg thuis les. Daarna mocht je een paar dagen of weer volledig naar school, maar bleef het toch anders door allerlei regels die gevolgd moesten worden. Hoe voel je je daarbij? Dat willen een aantal onderzoekers van de universiteiten VUB, UCLouvain en ULiège graag weten.

De onderzoekers willen graag weten hoe jij deze schoolperiode beleefd hebt. In een vragenlijst, die je online kan invullen, vragen ze naar jouw emoties, hoe gemotiveerd je bent om je voor schoolwerk in te zetten en op welke manier je steun ervaart van leerkrachten. Dat gebeurt allemaal anoniem, je moet dus nergens je naam opgeven of vertellen in welke school je zit.

20200622 enquete welbevinden school

De onderzoekers hopen hieruit te leren wat er goed en minder goed was aan de nieuwe manier waarop jij les kreeg.

De vragenlijst duurt tussen de 10 en 15 minuten en is bedoeld voor alle leerlingen vanaf het vijfde leerjaar.

Wil jij graag jouw mening kwijt? Dan kan dat via de link hieronder. Je komt eerst op een pagina met heel wat uitleg die de universiteiten verplicht moeten meegeven. Maar als je helemaal naar onderaan de pagina scrollt, vind je daar de start van de enquête. Meedoen kan tot 30 juni 2020.