Doen!

Beatboxen, fietsen en ridders: dit zijn de BRUZZKet-weekendtips voor 16 en 17 september

© PhotoNews

Het belooft weer een druk weekend te worden, dit weekend van 16 en 17 september. Op de planning bij BRUZZKet: Autoloze Zondag, een Ecuadoriaans festival, knutselen en nog veel meer. 👇

  • Knutselen met Wout

Een maand lang organiseert Cantine Josée in Sint-Joost-ten-Node activiteiten voor jong en oud. Deze vrijdag kan je er gaan knutselen met Wout tijdens een ‘Atelier Bricolage’. Haal je schaar en kleurpotloden dus al maar uit de kast. ✂ Waar en om hoe laat je er moet zijn vind je terug op deze website.

  • Beatboxdansen bij Beat Dance Battle

naamloos-beat_2.png
© Beat Dance Battle

Een combinatie van dans en beatbox. Dat is de Beat Dance Battle in het Urban Center Brussel. In deze vijfde editie van de battle nemen negen dans-beatbox duo’s het zaterdag tegen mekaar op.

Maar er is een plottwist. 🤔 De dansers en beatboxers weten op voorhand nog niet met wie ze een duo vormen. Creatief zijn is dus de boodschap. Meer info vind je hier. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen.

  • Maak de stad proper tijdens Wereldschoonmaakdag

Ben je liever buiten met het mooie weer? Dan kan je zaterdag op een leuke manier de stad helpen kuisen. Want voor Wereldschoonmaakdag organiseert de Stad Brussel allerlei activiteiten. Er zijn concerten, clowns, opruimacties, schminkstandjes en nog veel meer. Op deze website zie je waar je naartoe kan.

  • Ontdek Brussel op een andere manier tijdens Autoloze Zondag

f3f5e630-fietsersop-autoloze-zondag-18-september-2022-jongeren-docks-bruxsel-van-praetlaan.jpg
© Julia Helber/BRUZZ

Het is dit weekend Autoloze Zondag. Dat betekent: geen enkele auto in de stad én een heleboel activiteiten. Hieronder enkele ideetjes van wat je allemaal kan doen.

  • Ecuadoraans feest in het Jubelpark

naamloos-3.png
© I Love Ecuador Festival

Vrolijke muziek, lekker eten en leuke kraampjes. Dat is het 'I Love Ecuador Festival', dat zaterdag en zondag in het Jubelpark doorgaat. Iedereen is welkom om er te komen genieten van de Ecuadoraanse en Zuid-Amerikaanse sfeer.

En als je nog niet helemaal overtuigd bent: er zullen ook springkastelen en piñatas zijn! Alle informatie vind je op de Facebookpagina van het festival.

  • Verjaardagseditie van de Middeleeuwse Feesten

De Middeleeuwse Feesten aan de Abdij van Vorst vieren dit jaar hun 25ste verjaardag. Tijd voor een extra feestelijke editie dus. Een heel weekend kan je er tussen de ridders, middeleeuwse dansers en tientallen marktkraampjes rondwandelen. Er zijn zelfs vuurspuwers! Het volledige programma vind je via deze site.

Wat zijn jouw plannen dit weekend?

Laat het ons weten in de reacties 💬