BRUZZKet-experte Mona bezocht de Keith Haring tentoonstelling in Bozar!

Je herkent de mannetjes op deze schilderijen misschien wel. Ze zijn het werk van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Sinds december 2019 loopt er in de Bozar een tentoonstelling over hem en zijn kunst. Mona ging voor ons een kijkje nemen en schreef er een artikel over!

Wie was Keith Haring? Keith Haring was een Amerikaanse kunstenaar die op hele jonge leeftijd gestorven is aan de ziekte aids. Aids zorgt ervoor dat je lichaam zich niet meer kan weren tegen andere ziektes. Mensen die aids hebben worden dus sneller ziek en zelfs een verkoudheid kan erg gevaarlijk zijn voor hen. Vroeger kwam aids alleen voor bij dieren, maar later is deze ziekte ook naar de mens overgegaan. Keith Haring stierf aan de ziekte in 1990. Hij was toen nog maar 31! Het thema aids komt vaak in zijn schilderijen terug.

1687 Keith Haring2
Keith Haring

Hoe was de tentoonstelling? Ik vond de tentoonstelling echt heel erg mooi. Er was van alles te zien. Ik vind zijn stijl keileuk, omdat hij echt zijn eigen ding doet. Hij schildert niet alleen op normale doeken, maar bijvoorbeeld ook op een heel erg lang en groot doek. Dat was heel indrukwekkend! Daarnaast schilderde hij ook op metro’s en op kleren bijvoorbeeld, omdat hij wou dat iedereen van kunst kon genieten en niet alleen de mensen die geld of tijd hadden om naar een museum te gaan. Hij wilde met zijn schilderijen een betere wereld maken!

Keith Haring zijn fantastische kunstwerken zijn nog te zien in de Bozar tot en met 19/04/2020. Ik vond de tentoonstelling uitstekend, dus ik raad zeker aan om ernaar toe te gaan!

keith haring mona
Mona in de tentoonstelling van Keith Haring.

Waar? Bozar, Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Wanneer?

Openingsuren:
Din – Zon, 10:00 – 18:00
Don, 10:00 – 21:00
Gesloten op maandag

Hoeveel?

Een toegangsticket kost afhankelijk van je leeftijd tussen de 9 en 18 euro. Maar op woensdag kost het voor mensen onder de dertig jaar maar 2 euro!

Doe-Tip: Op 28 en 29 maart organiseert Bozar een Familieweekend in het thema van Keith Haring. Er zijn activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar: je kan er leren tekenen, acrobatenkunstjes doen, dansen en nog zoveel meer!

Geen tijd dat weekend? Geen nood! Er zijn nog tot en met 18 april regelmatig speciale Keith-Haring-ontdekkingstochten voor jou en je gezin! Meer info op de website van Bozar.  

1687 Keith Haring3