Doen!

Dag van de Wetenschap vanuit je zetel

© png tree

Wat gebeurt er eigenlijk als al het ijs op aarde smelt? En kunnen robots onze pijn wegnemen? Op die – en nog veel andere – vragen krijg je zondag een antwoord tijdens de Dag van de Wetenschap. En het goede nieuws: je hoeft er zelfs je huis niet voor uit want alles is live te volgen via je computer.

Wij doken in het uitgebreide programma en haalden er deze toffe lezingen uit:

🦠 10 tot 10.45 uur: Microben en virussen door Marc Van Ranst

Hoe maakt een virus of bacterie je ziek? Zijn er mannelijke en vrouwelijke bacteriën en welke virussen heeft de mens al overwonnen? Professor en viroloog Marc Van Ranst vertelt er je alles over.

🔬12.30 tot 13.00 uur: Waanzinnige wetenschap

Joren De Ryck en Arne Temmerman zijn twee wetenschappers die wetenschap het coolste wat er is vinden. Waarom dat zo is, leggen ze graag aan jou uit aan de hand van voorbeelden.

🤕 13 tot 13.20 uur: Pijn, wat is dat nu eigenlijk?

Emma Rheel legt uit wat pijn is en waarom we pijn voelen.

🧊 13.25 tot 13.45 uur: Wat gebeurt er als het ijs op aarde smelt?

De aarde warmt op door de klimaatsverandering. Maar wat als daardoor al het ijs op aarde smelt? Chloë Paice kent het antwoord.

🚀15.00 tot 16.30 uur: thank you for flying Space X

Gaan we in de toekomst op vakantie naar de ruimte, voor een wandelingetje op de maan misschien? En hoe zit dat met al het ruimte-afval dat daar rondzweeft? Dat ontdek je in deze lezing.

Op de website van de Dag van de Wetenschap vind je nog veel meer toffe lezingen en activiteiten.

Belangrijk!

Om de livestream te kunnen volgen, moet je je vooraf registeren. Dat is volledig gratis, maar wel nodig. Dat kan via de website van Dag van de Wetenschap. Geraak je er niet helemaal aan uit, vraag dan aan een van je ouders om je even te helpen.

Praktisch

  • wanneer: zondag 28 november, hele dag
  • wat: livestreams over wetenschap
  • hoe: vooraf registreren via de website, livestreams volgen via de website
  • websitewww.dagvandewetenschap.be