Dit kan je doen op Winterpret 2023

© Stad Brussel

Winterpret neemt onze stad weer over, voor maar liefst 5 weken lang! In het centrum van Brussel, maar ook in heel wat andere wijken, kan je genieten van heel wat activiteiten en lekker eten. Lees verder onder de TikTok-video en ontdek wat er allemaal te beleven valt. ❄️

Winterpret-markt

Als je door het centrum loopt kan je er niet naast kijken. De markt bestaat uit meer dan 200 chalets vol met leuke spulletjes, eten en lekkere dranken. Je vindt de chalets op het Sint-Katelijneplein, aan de Beurs, op het Muntplein en op het De Brouckèreplein.

Attracties

Je kan ook heel wat dingen doen op Winterpret:

  • Kerstboom: Als je echt de wintersfeer wil opsnuiven, moet je zeker eens gaan kijken naar de kerstboom op de Grote Markt. De boom is dit jaar afkomstig uit Lier en is maar liefst 20 meter hoog. Grappig detail: het koppel die de kerstboom aan Brussel schonk heten Maria en Jozef. 🎄
  • Schaatsbaan: Ook dit jaar kan je weer schaatsen in het midden van de stad! Op het De Brouckèreplein staat een grote schaatsbaan. Voor volwassenen kost het 10 euro en voor kinderen 5 euro. Ook in het Ter Kamerenbos is er opnieuw een ijsbaan. ⛸️
  • Reuzenrad: Geen hoogtevrees? Dat is het reuzenrad iets voor jou! Op de Vismarkt kan je het feestelijke Brussel zien vanop 55 meter hoogte. Voor volwassenen kost een ticket 10 euro. Ben je jonger dan 12 jaar? Dan betaal je 6 euro.
  • Curling: Wil je wat meer actie? Dan ben je geknipt voor een potje Curling. Curling is een soort van petanquespel op ijs. Je kan er telkens 30 minuten spelen. Het is 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor -16 jarigen.
  • Ice Monster: Het prehistorische monster bevindt zich op de Vismarkt, naast het reuzenrad. Je kan door het monster wandelen, maar pas op, want het monster zit vol met gevaren! De doortocht is 45 meter lang en een ticket kost 5 euro.

Win tickets voor Winterpret!

Win duo-tickets voor het Reuzenrad, het Ice monster of de Schaatsbaan

Reageer op dit TikTok-filmpje met wie jij naar Winterpret wil gaan en maak kans op een duo-ticket voor jouw favoriete attractie. 

BRUSSELS BY LIGHTS

Je kan van 22 november tot 31 december 2023, van 13 uur tot 1 uur ‘s nachts, genieten van tal van lichtshows. In heel wat verschillende wijken van de stad kan je genieten van prachtige lichtjes.

Lichtwandelingen: Hou je van een stevige, maar prachtige wandeling doorheen de stad? Doe dan zeker een van de de lichtwandelingen. Ontdek hier in welke wijken je helemaal gratis kan wandelen.

Lichtshows:

  • Grote Markt: Hier kan je van maandag tot donderdag van 17 tot 22 uur om het uur genieten van een klank- en lichtshow. De klank- en lichtshow op de Grote Markt is ieder jaar anders. Dit jaar is de show het werk van kunstenares Leilani. De show is trouwens helemaal gratis.

  • Sint-Katelijnekerk: De Sint-Katelijnekerk is recent gerenoveerd en is mooier dan ooit nu haar architectuur elke dag van 17 tot 23 uur wordt belicht.

  • Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal: Ideaal om even te bezinnen en te genieten van klassieke muziek.

Winterpop

De karavanen van Winterpop trekken voor de zesde keer op rij naar drie wijken van de Stad Brussel: Neder-Over-Heembeek, Ambiorixsquare en Laken. In deze drie verschillende Brusselse wijken zijn er dan concerten, fanfares, dans,... Dolle pret verzekerd!

Alle info vind je hier.