Doen!

Doen: muziek, sport en nog veel meer in Gare Maritime deze week

© Extensa

Met drie evenementen op de planning wordt het een drukke week in Gare Maritime op de Tour & Taxis site. De Sport2Be Opendeurweek, het Feeërieën zomerfestival en Boterhammen in de Stad, je kan er allemaal gratis naartoe. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten. 🎵⚽

Sport2Be Opendeurweek

Van woensdag tot zaterdag kan je bij de Sport2Be Opendeurweek verschillende sportlessen gaan volgen. Je kan er bijvoorbeeld gaan basketballen, dansen en voetballen.💃🏀⚽ Er zijn ook wedstrijden waar je leuke prijzen bij kan winnen! Vind je het hier leuk en wil je vaker meesporten met Sport2Be? Op de opendeurweek kan je je meteen ook inschrijven voor hun sportactiviteiten tijdens het schooljaar.

20220822_sport2be
© Facebook Sport2be

Tijdens het schooljaar kan je elke week bij Sport2Be terecht voor allerlei sporten, zoals die van tijdens de opendeurweek en nog veel meer. Helemaal gratis! Door samen te sporten wil de organisatie kansarme jongeren en kinderen helpen met hun zelfvertrouwen en hen op professioneel vlak begeleiden.

💡 Praktisch 💡

  • Wanneer? Woensdag 24/08 tot zaterdag 27/08, van 10u tot 18u
  • Waar? Gare Maritime (Tour & Taxis), Picardstraat 11, 1000 Brussel (tussen Boterhammen in het Park en de Food Market)
  • Meer info vind je op hun website

Boterhammen in de stad

Van maandag tot vrijdag is Gare Maritime de hele dag door gevuld met muziek. Elke dag begint om 12 uur het ‘Boterhammen in de Stad’ zomerfestival, georganiseerd door concertzaal Ancienne Belgique.

20220823_boterhammeninhetpark.jpg
© Boterhammen in de Stad via www.brussel.be
| Boterhammen in de Stad

Tijdens Boterhammen in de Stad kan je elke middag naar een concert van een Nederlandstalige artiest gaan kijken. Onder andere Flip Kowlier, Maaike Ouboter en Kapitein Winokio zullen er optreden. 🎤

💡 Praktisch 💡

  • Wanneer? Maandag 22 tot vrijdag 26 augustus, tussen 12u en 14u
  • Waar? Gare Maritime (Tour & Taxis), Havenlaan 86C, 1000 Brussel
  • Meer info vind je op deze website

Feeërieën en zomerbar

Als je na de ‘Boterhammen in de Stad’-concerten nog niet genoeg muziek hebt gehad, kan je naar de Feeërieën voor meer muziek.

20220823_feeerien_0.jpg
© Feeërieën via www.brussel.be
| Feeërieën

Of als je liever even buiten van het mooie weer wil gaan genieten, dan is er ook nog het zomerterras van Ancienne Belgique. Want daar valt ook veel te beleven. Je kan er bijvoorbeeld een zotte Virtual Reality-ervaring beleven, een streetdance-workshop volgen of van de kinderanimatie genieten na het Boterhammenconcert van Kapitein Winokio woensdagmiddag.

💡 Praktisch 💡

  • Wanneer? Maandag 22 tot vrijdag 26 augustus, tussen 13u en 19u
  • Waar? Tussen Gare Maritime en Park Tour & Taxis, Picardstraat 3, 1000 Brussel
  • Meer info vind je op deze website