Een week lang films kijken op filmfestival Filem'On

Van 27 oktober tot en met 6 november kan je in verschillende Brusselse cinemazalen genieten van Filem’On, het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek. 🍿 Woensdag ging het festival van start met een groot openingsconcert in Bozar.

Filem’On, dat is elk jaar tijdens de herfstvakantie genieten van meer dan 130 films voor kinderen en jongeren tot 16 jaar. Je kan er Belgische films bekijken maar ook films uit het buitenland.

Naast de films, kan je tijdens Filem’On ook workshops volgen en naar ciné-concerten gaan. Tijdens zo’n concert kijk je naar een film (vaak een korte animatiefilm waarin niet gesproken wordt) maar wordt de muziek live gespeeld door een orkest. 🎷🥁🎸

🌐Op de website van Filem'On vind je het volledige overzicht van alle films waar je naar toe kan. Je kan daar de films per leeftijd selecteren. Er zitten heel wat pareltjes tussen! 👇 Hieronder een kleine selectie:

Kinder- en Tienerjury

20211028 filem'on jongerenjury

En er is nog meer: Filem’On reikt elk jaar ook prijzen uit aan een aantal films. Welke film juist wint, dat wordt bepaald door een jongerenjury.

Die jury bestaat uit tieners tussen 9 en 16 jaar. Zij bekijken alle films die meedingen voor een prijs én interviewen de regisseurs van de films 😱. Op het einde van het festival beslissen zij samen welke film een prijs🏆 krijgt in de verschillende categorieën.

Online

Geen zin om uit je zetel te komen deze vakantie? 🛋️ Geen probleem. Filem’On heeft een uitgebreid filmarchief met meer dan genoeg films om een hele vakantie op je computer te bekijken.

Openingsconcert met leerlingen Ursulinenschool

Woensdag 27 oktober was het de grote opening van het festival en dat gebeurde met een ciné-concert. Tijdens de vertoning van een reeks Portugese animatiefilms zorgden de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Ursulinenschool uit Koekelberg voor de live-muziek.

De leerlingen maakten de muziek zelf, samen met de organisatie Jeugd en Muziek Brussel en hebben vooral heel veel geoefend. Wij gingen een kijkje nemen tijdens de laatste repetitie voor het grote moment.

De leerlingen van de Ursulinenschool oefenen een laatste keer de muziek voor de openingsfilm.

Praktisch

  • wanneer: van 27 oktober tot en met 6 november
  • waar: in verschillende plaatsen zoals Bozar, Galeries cinema, Palace, Cinematek, ...
  • voor wie: kinderen en jongeren tussen 2 en 16 jaar
  • tickets: kan je ter plaatse zelf kopen 
  • alle info op de website van Filem'On