Zomer 2020

Films kijken in de openlucht

Naar de film gaan is altijd leuk, maar het wordt nog plezanter als je die film ’s avonds in de buitenlucht kan bekijken (afin, als het weer wat meezit natuurlijk). En gelukkig ben je in Brussel dan op de juiste plaats, zelfs tijdens de vreemde zomer van dit jaar. 🎞️

Je kan in Brussel namelijk op verschillende plekken terecht voor een film in de openlucht. Door de corona-maatregelen moet je wel vaak vooraf reserveren, dus kijk best altijd even op de website van de organisator zelf.

Wij vonden alvast deze plekken voor een film onder de sterrenhemel ✨:

Movie Drive

20200717 movie drive openlucht cinema
© Movie Drive
| Het grootste scherm van Europa op de parking van Thurn & Taxis

Dit is film in de openlucht zoals we dat kennen uit... films: met de auto op een parking tot vlak voor het scherm rijden en de film volgen vanuit je auto, heerlijk! En de organisatie Movie Drive koos de parking van Thurn & Taxis uit. Maar ook zonder auto kan je er naar de film, want er staan ook klapstoeltjes om op te zitten.

Heel de zomer lang worden er elke dag films gedraaid en daar zitten heel wat toffe bij.

Zo kan je dit weekend (18 en 19/7) naar Ghostbusters en Jurassic Park. Maar ook later in de maand is er voldoende keuze met Harry Potter, Charlie en de Chocoladefabriek, Zootopia, Avengers en Home Alone.

Leuk weetje: Het bioscoop-scherm is maar liefst 336 vierkante meter groot. Dat is even groot als twee tennisvelden. 😱 Dit is dan ook het ‘grootste scherm van Europa’.

 • waar: grote parking van Thurn & Taxis
 • wanneer: heel de zomer lang, elke dag
 • prijs: 25 euro per auto (met hoeveel je in de auto zit, verandert niets aan de prijs) en 10 euro als je te voet komt en vanuit een klapstoel kijkt.
 • meer info en het volledige programma op de website van Movie Drive

Kinepolis on Tour

20200717 kinepolis on tour openlucht cinema
© Kinepolis

Ook de Kinepolis reist het land rond met films in openlucht. Deze week moet je daarvoor op de parking van Paleis 12 zijn. Net als bij Movie Drive is het hier ook vanuit je eigen auto dat je naar de film kan kijken op een groot scherm.

Op hun programma zien we films als Onward, The Lion King en Jurassic Park.

Weetje: Het scherm van Kinepolis On Tour is 144 vierkante meter. Een beetje kleiner dan dat aan Thurn & Taxis maar wel het grootste mobiele LED-scherm.😉

 • waar: parking van Paleis 12 aan de Heizel
 • wanneer: 16 tot 20 juli
 • prijs: 25 euro per auto (met hoeveel je in de auto zit, verandert niets aan de prijs)
 • meer info en het volledige programma op de website van Kinepolis

Kinopen Air

20200717 openlucht cinema kinograph
© BRUZZ
| Openlucht cinema bij Kinograph

Dit is een kleinere locatie maar daarom niet minder gezellig. Voor Kinopen Air moet je namelijk in de oude rijkswachtkazerne in Etterbeek zijn. Daar kan je naar de film kijken midden in de houten velodroom die daar staat. Een bijzondere plek met een bijzonder concept.

Iedere week staat er een ander thema centraal en worden er twee films geselecteerd. Via de website van Kinograph kan je dan vooraf stemmen voor een van de twee films. De film met de meeste stemmen wordt de avond nadien vertoond.

Hou zeker donderdag 20 en vrijdag 21 augustus in het oog want dan is het thema ‘animatiefilm’. Om te weten welke film er dan vertoond wordt, moet je een aantal dagen vooraf dus even op hun website piepen. De films die in openlucht worden vertoond (want ze hebben ook zalen binnen) worden in het programma aangeduid met 'Kinopen Air'.

 • waar: See U, Kroonlaan 227, 1050 Elsene
 • wanneer: de hele zomer lang, maar de animatiefilms worden op 20 en 21 augustus vertoond
 • prijs: de film is gratis, maar je moet wel vooraf reserveren
 • meer info op de website van Kinograph

Nog meer film in openlucht

Ook op andere plaatsen in de stad worden er films in openlucht getoond. Zo zijn er een aantal gemeenschapscentra die een film op hun programma hebben staan.

In gemeenschapscentrum Op-Weule in Sint-Lambrechts-Woluwe kan je bijvoorbeeld op zondag 23 augustus terecht voor drie leuke kortfilms voor tieners: Merna, Rocknrollertjes en Si-G. Die starten om 16 uur. Controleer dus zeker de website van het gemeenschapscentra in je buurt.

In gemeenschapscentrum De Markten in Brussel-Stad kan je tussen 11 en 23 augustus op de binnenkoer terecht voor films in openlucht. Van dinsdag tot vrijdag staat er een film gepland om 20 uur, maar voor kinderen is het op zondag te doen, telkens om 10.30 uur.