Doen!

FRIYAY! 🎈 3 Doe-tips voor het weekend

© Saskia Vanderstichele

Het is #FRIYAY! 🎉 Daarom zochten wij voor jullie 3 weekendtips uit!

Doe-Tip 1: Dit weekend kan je in Cinema Palace terecht voor het filmevenement "Là, Faites du cinéma”. 📽️ Je kan er leren hoe films worden gemaakt, hoe onze ogen bewegend beeld waarnemen, hoe je met je smartphone goed kan filmen, enzovoort! 👀 Je kan ook alles te weten komen over stop motions, animatie, oude films en nog veel meer! Kortom: het is the place to be voor filmlovers!

De workshops zijn meestal in het Frans, maar sommigen zijn ook in het Nederlands. Deelnemen is gratis, maar je moet je wel op voorhand inschrijven. Meer info op: https://cinema-palace.be/nl/evenementen/la-faites-du-cinema-ii 🎞️

Là, Faites du cinéma
© Cinema Palace
| De affiche van het filmfestival 'Là, Faites du cinéma'

Doe-Tip 2: Fans van theater kunnen zondagvoormiddag naar de voorstelling BAM! in Gemeenschapscentrum de Kroon. BAM! gaat over een man en een vrouw die als enigen overblijven nadat de wereld is vergaan. ☄💥🌪 Ze moeten van nul beginnen en de wereld opnieuw maken. 🌎 Als dat maar goed komt!

De voorstelling is voor jong en oud en een ticket kost, afhankelijk van je leeftijd, 3 of 5 euro. Wie zondag niet kan, kan woensdagnamiddag nog naar de voorstelling gaan kijken in Bronks. We kunnen alvast verklappen dat het décor van de voorstelling erg cool is! Meer info op: https://www.gcdekroon.be/activiteit/bam-ultima-thule-1.

BAM! Ultima Thule
© Ultima Thule
| BAM! is dit weekend te zien in GC De Kroon.

Doe-Tip 3: Wie thuis kapotte spullen heeft staan, kan deze zondagnamiddag met de hulp van experts repareren in het Repair Café van Gemeenschapscentrum De Maalbeek. 🛠 Fietsen pimpen, kledij recycleren of elektronische toestellen maken: het kan allemaal tussen 14 uur en 17 uur in GC de Maalbeek in Etterbeek. Meer info via repaircafe1040@gmail.com of op https://www.demaalbeek.be/cursus/repair-cafe-0

PS: Deelnemen is gratis 🤘

gereedschap
© Eva Hilhorst