Doen!

Gamen, schilderen en een carnavalsstoet: dit zijn onze weekendtips

© Kevin Van den Panhuyzen

Geen zin om thuis te zitten dit weekend, maar nog geen plannen? Geen paniek, BRUZZKet helpt je verder met drie leuke tips. 👇

  • Feest in Sint-Gillis tijdens de jaarlijkse carnavalsstoet

Carnaval Sint-Gillis
Carnaval Sint-Gillis

Nog geen carnaval kunnen vieren, of krijg je er gewoon niet genoeg van? Ga dan zaterdag zeker naar het Moricharplein in Sint-Gillis. Daar vertrekt zoals elk jaar een grote carnavalsstoet, en iedereen is welkom om mee te wandelen. Dus haal snel je leukste verkleedkleren boven!

Als je liever niet meewandelt kan je natuurlijk ook gewoon eens gaan kijken. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd! Meer informatie vind je hier.

  • Artistieke videogames in Bozar Arcade

3145357_water_divinity_henri_tauliaut_.jpg
© Henri Tauliaut

Nog tot en met zondag kan je op het Afropolitan Festival in Bozar videospelletjes spelen. Die zijn allemaal gemaakt door artiesten met Afrikaanse afkomst. Het Afropolitan Festival staat dan ook helemaal in het teken van Afrikaanse cultuur.

De spelletjes in de Bozar Arcade zijn niet alleen leuk om te spelen, ze laten je ook nadenken over de aanwezigheid van Afrikaanse cultuur in videospelletjes. En dat allemaal gratis. Alle info vind je op deze website.

  • Schilderen in Muntpunt voor Jeugdboekenmaand

image_22_e674c01a565f3e9fcfa63befdf4aea2f.png
© Muntpunt

Altijd al eens een boek willen maken? Tom Schamp, een bekende kinderboekentekenaar, helpt je op weg. Hij geeft zaterdag in Muntpunt een workshop schilderen.

De workshop staat helemaal in het teken van Jeugdboekenmaand, met dit jaar als thema 'sport en spel'.

Meer weten? Klik dan hier.