Doen!

Halloween in Brussel: enkele tips

Het is spooky season! Zin in een portie griezelen? Dat kan een hele week lang met deze tips. 👻

Twee tips voor de snelle beslissers:

Trick or Treat

Gemeenschapscentrum Ten Noey organiseert vanavond een griezeltocht door de straten van Sint-Joost-ten-Node waar je volop aan trick-or-treat kan doen. En onderweg valt er nog veel meer griezeligs te gebeuren. Je bent gewaarschuwd!

Slapen bij de Dino’s

Zin om ’s nachts het spook uit te hangen in het Museum van Natuurwetenschappen? Schrijf je dan als de bliksem in voor de Halloweennacht!

Ook zondag (31/10) kan er heel wat gegriezeld worden in Brussel:

Halloween in de Wazeystraat

In Anderlecht is het zondag in de Wayezstraat en de straten daar rond te doen voor wie wilt griezelen. Er worden heel wat activiteiten georganiseerd zoals een griezelige parade, light painting, een zombie run, een vuurshow en ook Dracula de balonnenkunstenaar zal van de partij zijn.

Sint-Gillis Parade:

Zondag komen alle monsters, trollen en heksen samen in Sint-Gillis voor een grote parade. De parade eindigt in het Fantastic Art Museum waar Halloween Man kaarsen in het rond smijt.

In het Pieter Paulus-park en op het Morichar-plein zijn er heel wat activiteiten voor kinderen, zoals lichtshows, verhalenvertellers. Om 19 uur is er een groot vuurwerk.

Krijg je maar niet genoeg van al dat griezelen, dan kan je tijdens de vakantie hier terecht:

Mini-Europa

Ook in Mini-Europa wordt Halloween gevierd. De hele herfstvakantie lang wordt het park ondergedompeld in de Halloween-sfeer. Van 30 oktober tot 1 november zijn er ook allerlei extra activiteiten!


Dia de Muertos

Van 1 tot 6 november is het Mexicaans feest in de Marollen en herdenken we de doden. Je vindt er een reusachtig altaar waar je aandenkens aan dierbare overledenen kan schenken. 💀

Daarnaast zijn er optredens, optochten, workshops en Mexicaans vuurwerk.

Oh ja, en laat je maar eens goed gaan met dat verkleden als je naar de Marollen trekt. Meer info vind je hier.

Meer tips komen er binnenkort nog aan!