Nieuws

Het is weer tijd voor Brussel Helpt: spaghetti eten voor het goede doel

Op zaterdag 26 november 2022 is het weer zover. Dan organiseren BRUZZ en BRUZZKet de Grote Brussel Helpt Spaghettislag. Het geld gaat zoals altijd naar het goede doel. Dit jaar werd de organisatie Kinumai gekozen. Benieuwd wat zij doen en hoe je kan helpen? Dat lees je hier! 🍝

De organisatie Kinumai wil onze stad toegankelijker maken voor mensen met een mobiele beperking, vaak rolstoelgebruikers. Zo installeren ze speciale platen aan de ingang van restaurants en cafés, zodat mensen in een rolstoel er makkelijker naar binnen kunnen rijden. Ook bouwen ze toegankelijke toiletten.

Kinumai is Oud-Grieks en wil zeggen ‘ik beweeg’ of ‘ik zet in beweging’.

20220912_brussel_helpt_kinumai_oprijplaat.png
© Kinumai
| De oprijplaten die de organisatie Kinumai maakt.

Je kan Kinumai steunen door spaghetti te eten OF te maken.

  • EET SPAGHETTI: trommel vrienden en familie op en ga heerlijke spaghetti eten bij een Brusselaar of organisatie in jouw buurt. Opgelet! Vooraf reserveren is noodzakelijk. Je kan dat doen via de knop 'Eet spaghetti' op de website van Brussel Helpt.
  • MAAK SPAGHETTI: ga met je gezin zelf achter de kookpotten staan en nodig de Brusselaars uit om bij jou spaghetti te komen eten. Dat doe je door jouw spaghetti-event te registreren via de knop 'Maak spaghetti' op de website van Brussel Helpt.

🍝 Alle informatie over De Grote Brussel Helpt Spaghettislag vind je hier. 🍝