Doen!

Jonge filmfans: komt dat zien!

© cinematek

Jonge filmfans of jeunes fans de ciné: er zijn heel wat films voor jullie. Films om te lachen, om te huilen, animatiefilms, droomfilms of hele oude films, ... Er valt veel te ontdekken.

Cinematek en Flagey tonen de volgende maanden heel wat pareltjes. BRUZZ Ket ging er eens door en geeft je alvast enkele niet te missen tips.

Noteer in de agenda:

La belle verte over een planeet waar bewoners in perefecte harmonie samenleven en een excursie naar de planeet aarde, op 19/10. Als je hem nog niet zag moet je op 20/10 zeker naar Rosie & Moussa over twee Brusselse vrienden. Tsjechische animatiefilms op 3/11 onder de naam 'Compilation Zlín Kids (II)'. Enkele 'gouwe ouwes' van Charlie Chaplin in de kerstvakantie, zoals The Kid op 22/12 en Modern Times op 5/1.

Ben wil zijn gestolen buit terug vinden wanneer hij uit de nor komt in The night of the hunter op 26/1. Volg kwajongen Ingmar die in Mitt liv som hund terug kind word, op 9/2. Een kat eet de papegaai van zijn baasje op in Le chat du rabin op 23/2. Pee Wee's big adventure gaat over de zoektocht naar een gestolen fiets en speelt op 12/4. In El spiritu de la colmena over twee meisjes die na het zien van de film Frankenstein, zelf het gevaar opzoeken. Dit doen ze op 3/5.

> Prijs: €2 voor wie jonger is dan 12, €4 voor wie ouder is.

Op 1/12 mag je Edward Scissorhands niet missen, over de man met scharen waar zijn handen zouden moeten zitten. Aftellen wordt het tot 15/3 voor l'Enfant de lion over de leeuwin Sirga en de jongen Oulé.

> Prijs: €3.5 voor wie jonger is dan 12, €7 voor wie ouder is.