Doen!

Kerstsfeer, samen ontbijten en een wetenschapsfestival: onze tips voor het weekend

© PhotoNews

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor dit weekend? BRUZZKet heeft enkele tips voor jou! Warme chocomelk op de kerstmarkt, een natuurdocumentaire of experimenten uitvoeren: er is voor iedereen iets. Lees dus zeker verder. 👇

  • VRIJDAG: Lichtjes, warme chocomelk en veel gezelligheid op de Brusselse kerstmarkt

Vrijdag om 18 uur is de officiële opening van Winterpret. Zoals elk jaar begint Winterpret met het aansteken van de lichtjes in de kerstboom op de Grote Markt. Volgens de Amerikaanse televisiezender CNN is de Brusselse kerstmarkt één van de twintig beste kerstmarkten ter wereld.

Nog op het programma vrijdagavond: de première van de jaarlijkse klank- en lichtshow, traditionele dansen en liedjes, curling (= een ijssport) en nog veel meer.

Alle info vind je op de website van Winterpret.

  • ZATERDAG: Samen ontbijten en film kijken in GC Het Huys

f0910a86-huismus-2.jpg
© onzenatuur.be

Zaterdag is familiedag in GC Het Huys in Ukkel. Je kan er gezellig gaan ontbijten en daarna samen naar de film ‘Onze Natuur’ kijken.

‘Onze Natuur’ is een documentaire over de natuur in België. Tijdens de film kom je alles te weten over de planten en dieren die in ons eigen land leven.

Inschrijven voor deze familiedag kan nog tot vrijdag 16 uur. Alle info vind je op deze website.

  • ZONDAG: Laat de wetenschapper in jezelf los op het Wetenschapsfestival

Dag van de Wetenschap
© Muntpunt

In het kader van de Dag van de Wetenschap organiseert Muntpunt zondag het Wetenschapsfestival. En dat is helemaal gratis! Je kan er je eigen DNA onderzoeken, bacterieën in kaas bestuderen, de ideale stad van de toekomst in Lego bouwen en nog veel meer.

Je kan ook je eigen studentenkaart aanvragen, en door allemaal stickers te verzamelen een diploma behalen.

Kortom: je leert er veel bij over verschillende aspecten van wetenschap, en dat allemaal op een creatieve manier. Meer info? Die vind je op deze website.

Wat zijn jouw plannen dit weekend?

Laat het ons weten in de reacties 💬