Kidical Mass 1030 voor een veiligere fietsomgeving

Op zondag 28 juni wordt de eerste Kidical Mass 1030 gereden. Maar wat is dat precies?

Kidical Mass is een plezante fietstocht door de stad voor ouders en kinderen en tegelijkertijd is het ook een actie. Een actie voor een veiligere fietsomgeving voor kinderen, zodat ze met een gerust hart door de stad kunnen fietsen.

Door mee te fietsen met Kidical Mass vragen de deelnemers aan politici om de fietsomgeving in de buurt van scholen, maar eigenlijk overal in de stad, kindvriendelijk(er) te maken. 🚲🚲

Aangepaste actie

Normaal wordt er tijdens een Kidical Mass in groep een bepaald parcours gefietst. Door Covid-19 kan dat nu echter niet. Daarom zal deze eerste editie van Kidical Mass in Schaarbeek een beetje anders verlopen.

  1. De fietstocht start om 17 uur, maar iedereen vertrekt met zijn fiets waar hij wil. Je kiest zelf een parcours en fietst dat met de wijzers van de klok mee. Je kan bijvoorbeeld langs het park rijden.
  2. Er is ook geen echte aankomstplaats, maar nadat je je eigen tochtje hebt gefietst, verzamelt iedereen rond 18 uur aan het gemeentehuis van Schaarbeek.

Om jezelf toch een beetje kenbaar te maken als een deelnemer van Kidical Mass 1030 én om zowel auto’s als het Covid-19-virus op 1,5 meter afstand te houden, kan je jezelf uitdossen met een mondmasker, vlaggen, muziek, zwemnoodles of nog iets anders.

Praktisch