Kidical Mass 1030 voor een veiligere fietsomgeving

Op zondag 28 juni wordt de eerste Kidical Mass 1030 gereden. Kidical wat?

Kidical Mass is een plezante fietstocht door de stad voor ouders en kinderen en eigenlijk ook een actie. Een actie voor een veiligere fietsomgeving voor kinderen zodat ze met een gerust hart met de fiets naar school of hun hobby kunnen fietsen.

Door mee te fietsen met Kidical Mass vragen de deelnemers aan de beleidsmaker om de fietsomgeving in de buurt van scholen maar eigenlijk overal in de stad kindvriendelijk(er) te maken. ??

Aangepaste actie

Normaal wordt er tijdens een Kidical Mass in groep een bepaald parcours gefietst. Door Covid-19 kan dat nu echter niet. Daarom zal deze eerste editie van Kidical Mass in Schaarbeek ietsjes anders verlopen.

  1. De fietstocht start om 17 uur maar iedereen vertrekt met zijn fiets waar hij wilt, kiest zelf een parcours en fiets dat met de wijzers van de klok mee. Je kan bijvoorbeeld langs het park rijden.
  2. Er is ook geen echte aankomstplaats, maar nadat je je eigen tochtje hebt gefietst is het rond 18 uur verzamelen geblazen aan het gemeentehuis van Schaarbeek.

Om jezelf toch een beetje kenbaar te maken als een deelnemer van Kidical Mass 1030 én zowel auto’s als het Covid-19-virus op 1,5 meter afstand te houden, kan je uitdossen met een mondmasker, vlaggen, muziek, zwem noodles of nog iets anders.

Praktisch