Pinda's speurtocht in Anderlecht Neerpede

20200716_pinda_VERGROOTGLAS
© BRUZZKet


Deze keer neemt Pinda je mee naar allerlei coole sportcomplexen en prachtige natuur in Anderlecht Neerpede. ⛷️ Trek alvast je sportschoenen aan voor een gezonde wandeling! 🌳

Voer alle opdrachten uit en vind het codewoord 🧐

Wil je een voorproefje van deze tocht? Bekijk dan deze video!

De stopplaatsen met een blauw icoontje zijn de plekken waar je een letter voor het codewoord kan vinden.

Het parcours dat je moet volgen voor deze speurtocht vind je op de kaart hierboven of kan je printen om mee te nemen.
Welke opdrachten er onderweg voor je klaarliggen om het codewoord te vinden, lees je hieronder.
Dat codewoord kan je ons nadien via de knop helemaal onderaan doorsturen om zo jouw eigen BRUZZKet-bal te claimen.

Pinda's opdrachten tijdens de tocht

PINDA's SPEURTOCHTEN: Bekijk ook de andere wandelingen door Schaarbeek, Ukkel en Brussel-Stad. 


Oh ja, dit neem je best mee voor je aan de speurtocht begint:

een goed opgeladen smartphone om de weg te volgen, een filmpje te bekijken en foto's te maken. Een verrekijker kan ook altijd goed van pas komen!

 • START: tramhalte Marius Renard

20200716 pinda tramhalte marius renard speurtocht
© MC

We starten onze wandeling aan tramhalte Marius Renard, aan de Marius Renardlaan, de eindhalte van tram 81.

Loop op het padje tussen het park en de tramsporen van aan de tramhalte richting de bruggen waarover de Ring loopt. Je loopt dus eigenlijk aan de linkerkant van de weg, langs de vijver.

 • Zoek de zanger

20200716 anderlecht neerpede speurtocht pinda hall of fame
© MC

Wandel niet te snel door, want onder de brug zal je verschillende muurtekeningen zien. Ze noemen deze plaats ook wel 'The Hall of Fame van Neerpede'. Een van deze tekeningen is van een bekende Belgische zanger.

-- 🐶 VRAAG 1: Welke zanger staat hier op de pilaren van de brug afgebeeld? Het antwoord op deze vraag heb je nodig voor het codewoord.

-- 👊 OPDRACHT: Maak een originele selfie met deze zanger. Opgelet! Het is het druk op de weg dus oversteken voor de selfie is niet nodig.

Deze foto is het eerste bewijsstuk dat je op het einde van de wandeling samen met het codewoord moet doorsturen om de strandbal te winnen. In totaal heb je drie bewijsstukken nodig tijdens deze tocht.

 • Via de Haasstraat naar de vijvers van Neerpede

20200713 haasstraat speurtocht pinda anderlecht
Het kleine straat links op de foto is de Haasstraat waar je moet afslaan.

Wandel vervolgens verder onder de brug door. Je komt nu bij een kleine plas. Hier ga je rechts rond de plas richting de Marius Renardlaan. De Marius Renardlaan maakt hier een bocht naar rechts. Vlak na die bocht kan je een klein pad naar links afslaan (zie foto). Hier begint de Haasstraat, eigenlijk is dat meer een wandelpad dan een straat.

Blijf het pad helemaal tot het einde volgen. Vlak aan de vijver buigt het pad naar rechts en volg jij ook mee. De vijver ligt dan links van jou.

Op het einde van de Haasstraat kom je aan een rond punt. Daar sla je links af, de Neerpedestraat in. De Neerpedestraat gaat over in de Olympische Dreef.

 • De Olympische Dreef

Je wandelt nu dus op de Olympische Dreef en ziet aan de linkerkant de RSCA Football Academy. Hier trainen de Anderlecht-spelers die tussen de 8 en 13 jaar oud zijn! ⚽

Wandel je nog verder, dan kom je uit bij een rondpunt waar je, als je goed rondkijkt, nog meer sporten kan vinden. Als je aan het rondpunt blijft staan, ligt er vlak voor jou een golfterrein, wat verder een hockeyclub en nog verder zelfs een gekke ski-piste! Inderdaad, er ligt hier geen sneeuw maar toch kan je er leren skiën want hier wordt er op speciale 'matten' geskied.

 • Een vreemd monster

20200720 pinda skipiste blurred

Maar Pinda is op deze plek even in shock! 😮 Niet omdat je hier kan leren skiën zonder sneeuw, maar wel omdat ze hier een groot sneeuwmonster tegenkwam dat uit de bergen komt.

-- 🐶 VRAAG 2: Weet jij welk monster hier leeft? Het antwoord op deze vraag heb je nodig voor het codewoord.

 • Via de Stollestraat naar de Kiekenstraat

20200717 stollestraat pinda speurtocht neerpede anderlecht

Bij zo'n monster blijven we beter niet te lang.

Ga aan het rondpunt rechtdoor de Schollestraat in. Dat is het straatje naast de golf. (zie foto)

20200720 pinda speurtocht neerpede anderlecht kiekenstraat

Wandel de straat een eindje in. Op een gegeven moment gaat de straat over in kasseien. Waar die beginnen, ga je meteen naar rechts. Nu ben je in de Kiekenstraat, een smalle kasseienstraat die tussen twee hoge hagen loopt.

 • Vlaanderen in de verte

We gaan het vandaag niet doen, maar als je hier aan je linkerkant over de golfvelden altijd rechtdoor zou lopen, dan kom je in Vlaanderen terecht want we zitten hier op de grens van het Brussels Gewest met Vlaanderen.

-- 🐶 VRAAG 3: Welke provincie ligt net over de grens in Vlaanderen? Dit antwoord heb je nodig voor het codewoord.

20200713 ruiterspad kiekenstraat anderlecht speurtocht pinda
© MC
| Dit smalle ruiterspad moet je indraaien.

Wandel de Kiekenstraat verder door. Net voor de hoeve draai je het kleine ruiterspadje rechts af, richting de grote vijver. (zie foto).

Zodra je aan de vijver komt, draai je naar links en volg je de weg langs de vijver.

 • Mini-foto

Wandel een kort stukje langs de vijver en zoek naar het voorwerp dat je op onderstaande ingezoomde foto ziet.

20200717_ingezoomdefoto_Speeltuin_anderlecht
© BRUZZKet

-- 👊 OPDRACHT: Gevonden? Trek dan een foto van jou op het speelplein. Dit is je tweede bewijsstuk.

Als je genoeg gespeeld hebt hier, trekken we verder op onze speurtocht. Die gaat helemaal de grote vijver rond die je nu ziet.

Hopelijk ben je voldoende opgewarmd voor de volgende opdracht die Pinda voor jullie heeft bedacht.

 • 1, 2, 3, start!

20200720 neerpede pinda speurtocht loopopdracht anderlecht

Ondertussen ben je aan de Ketelstraat uitgekomen en daar over het brugje verder langs de vijver aan het wandelen. Zoals je hebt kunnen zien, is deze buurt in Anderlecht met al zijn sportclubs heel erg sportief. Tijd om zelf je beste beentje voor te zetten denkt Pinda!

-- 👊 OPDRACHT: Daag je reisgenoot uit voor een loopwedstrijd en probeer van aan dit bankje tot aan het eerstvolgende bankje elk de beste tijd te lopen. Is er niemand om tegen te lopen? Zet dan je eigen beste tijd neer.

 • Vogels spotten rond de vijver

Na deze sportieve inspanning, is het tijd voor een rustigere activiteit. Je bent nu bijna volledig rond de grote vijver gewandeld. Had jij gedacht dat die zó groot zou zijn? Perfecte plaats voor een groepsfoto!

20200713 gierzwaluw
© Yves Adams - Vilda
| De gierzwaluw

De vijver van Neerpede is ook de ideale plek om vogels te spotten. Haal je verrekijker maar al boven, want je kan hier de gierzwaluw zien vliegen. Als je meer wilt leren over deze vogel, moet je tijdens je tocht zeker even naar de website van Natuurpunt surfen.

 • Tijd voor een videovraag

20200717 brug videovraag neerpede anderlecht pinda speurtocht

Na het vogelspotten wandelen we weer verder. Als je de vijver zo goed als rond bent, zie je op een bepaald moment het brugje van op deze foto. Ga op dat brugje staan en bekijk onderstaand filmpje waarin BRUZZ-reporter Maarten een vraag heeft voor jou.

-- 🐶 VRAAG 4: bekijk dit filmpje voor de volgende vraag. Het antwoord op deze vraag, levert je een nieuwe letter van het codewoord op.

 • Trainingscentrum RSCA

Als je het antwoord op deze vraag gevonden hebt, wandel je verder langs de vijver tot je uitkomt uit bij het rondpunt waar je eerder al langskwam. Als je hier naar links gaat en zo dus op de Neerpedestraat blijft, kom je op een bepaald moment het Italiaans restaurant "La Bella Vita" tegen aan je rechterkant. Cool weetje: hier komen de spelers van Anderlecht vaak een pizza eten!

Als je nog een beetje verder loopt, kom je op je linkerkant het grote trainingscentrum van RSCA tegen.

20200716 trainingscentrum RSCA neerpede anderlecht speurtocht pinda

Dit centrum heeft werkelijk alles: heel veel oefenterreinen, een fitnesszaal, verschillende rustruimtes, een zwembad en een dokterspraktijk. Wie weet zie je Vincent Kompany hier binnenrijden!

-- 👊 OPDRACHT: maak een leuke selfie bij het logo van Anderlecht aan de voorkant van het centrum. Dit is je derde bewijsstuk voor de wedstrijd.

 • Tellen maar!

Als je selfie genomen is keren we om en lopen we terug richting het restaurant 'la Bella Vita'. Vlak voor het Italiaans restaurant, sla je links de Bloeistraat in voor de laatste vraag van deze wandeling.

20200716 mariagrot neerpede pinda speurtocht anderlecht

Als alles goed is gegaan, sta je nu aan de Heilig Hart van Maria-grot. Hier vind je heel wat bankjes (die na deze speurtocht meer dan welkom zijn om uit te rusten). Als je goed kijkt, zie je dat hier veel lieveheersbeestjes op de banken rusten!

-- 🐶 VRAAG 5: Hoeveel lage zitbankjes tel je aan deze grot? Dit antwoord heb je nodig voor de laatste letter van het codewoord.

 • EINDE

Zo, Pinda's speurtocht zit er op. We hebben heel wat kilometers gestapt en heel wat opdrachten gedaan. Knap werk, speurders!

Van hier uit kan je terug stappen naar het rondpunt en daar via de Haasstraat weer naar de Marius Renardlaan en de tramhalte stappen. Of je kan hier nog even blijven rondhangen en samen met je reisgenoten iets fris gaan drinken in een van de caféetjes rond de vijver.

Vergeet straks wel niet om het codewoord en de bewijsstukken door te sturen en je strandbal aan te vragen.

Het codewoord !

Als je goed gespeurd hebt, heb je nu 5 goede antwoorden gevonden. Op deze manier vind je daarin het codewoord dat wij nodig hebben.

 1. Welke zanger staat hier op de pilaren van de brug afgebeeld?: Neem de eerste letter van het antwoord op deze vraag.
 2. Weet jij welk monster hier leeft? Gebruik de 3de letter van het gevonden woord
 3. Welke provincie ligt net over de grens in Vlaanderen? Je hebt de 3de letter nodig.
 4. Welke sport wordt hier gespeeld? (filmpje) Je hebt de eerste letter van het antwoord nodig.
 5. Hoeveel bankjes tel je? Neem de eerste letter van het antwoord.

Als je die vijf letters aan elkaar plakt, heb je het codewoord gevonden dat Pinda zocht. Dat mag je via de groene knop hieronder naar ons doorsturen en dan sturen wij jou een coole BRUZZKet strandbal op!

Kleine tip: het codewoord is het begin van elke wandeling.

Speel mee en win!

Codewoord gevonden? Top! Dan mag je dat via de groene knop hieronder naar ons doorsturen en dan sturen wij jou een coole BRUZZKet strandbal op!