Quiz-time: test je kennis!

Hoe goed ken jij jouw stad en het Brussels dialect? Wat weet jij over water en weet jij wat je aan het einde van elk leerjaar moet kennen? Tijd om te quizzen!

Het ABC van Corona

Het coronavirus bracht ons ook een hele hoop nieuwe woorden. 💬 Weet jij wat al die nieuwe corona-woorden betekenen? Dat ontdek je in deze quiz! 👇

Hoe goed ken jij Brussel?

Je woont in Brussel, je bent er misschien zelfs geboren en je gaat in Brussel naar school of naar de sportles. Dan ben jij zonder twijfel een echt Ketje. Maar hoe goed ken jij Brussel eigenlijk?

Hoe goed is jouw Brussels?

Als echt Brussels ketje moet je natuurlijk ook een beetje het Brussels dialect kunnen spreken. 💬 Benieuwd hoeveel je ervan begrijpt? Doe dan snel onze quiz!

Herken jij de talen?

Goedemorgen en goedenavond. Die twee woorden kunnen we allemaal lezen, maar hoe zeg je dat in andere talen? BRUZZKet zocht het op, maar herken jij naar welke talen wij deze twee woorden vertaalden?

Hoeveel weet jij van leidingwater?

Water is nat, je kan je er in wassen en soms van drinken. Lijkt simpel niet? Dan is deze quiz vast een makkie voor jou ;-) 

Wat je moet kennen in de lagere school

Weet jij nog wat je in het tweede of vierde leerjaar moest kennen? En hoe vlot gaat het met de kennis van de andere leerjaren? Dat kom je hieronder te weten. Veel succes ! 👊

Lees meer over