Doen!

Sinterklaas verwelkomen en nog meer weekendtips

© Wonderlights

Hey jij, ben je benieuwd wat je allemaal kan doen tijdens het weekend van 2 en 3 december? Lees dan zeker verder!

1. Sinterklaasstoet van de Brusselse folklore (zaterdag)

christian_reith.jpg
© Christian Reith

Het is bijna zover! Volgende week woensdag is het Sinterklaas. De Sint neemt zoals altijd zijn tijd om naar België te komen. Hij geniet een paar daagjes van ons land voor de grote feestdag. De Sint komt dus al toe op zaterdag 2 december.

Dan is het de stoet van Sinterklaas met de Orde van de Vrienden van Manneken Pis. De stoet vertrekt om 15 uur aan het Oud Korenhuis. Voor de gelegenheid is Manneken Pis ook verkleed als Sinterklaas op 2 en 6 december 2023, van 9 tot 18 uur.

Meer info over het evenement vind je hier.

2. Vintagekleren en -items scoren in Reset

brussels_vintage_market.jpg
© Brussels Vintage Market

Zondag is het de Brussels Vintage Markt - December edition. In Reset (Lignestraat 8) kan je vintagekleren, vintage-items en decoratie vinden. Het is een mix van vintage en tweedehandsspullen. Het evenement duurt van 10 tot 18 uur en gratis. Er zijn ook DJ's, hapjes en drankjes!

Meer info vind je hier.

3. Lichtfestival rond het Kasteel van Groot-Bijgaarden

wonderlights-002.jpg
© WonderLights

Van 1 december tot 16 februari is het historische Kasteel van Groot-Bijgaarden betoverd door lichtjes. Het lichtparcours van WonderLights is 1.7 kilometer lang en belooft een visueel festijn te zijn. In de serre van het park is ook een WonderLight café om te ontspannen met een hapje of een drankje.

Let op! Tickets zijn 25 euro voor volwassenen en 19 euro voor kinderen tot 11 jaar. Meer info vind je op hun website.