Doen!

Sporten, feesten en smoutebollen eten: verveel je niet met deze weekendtips

Stadskriebels 2022.© Matse

Het weekend is er weer, en dat betekent: drie nieuwe weekendtips van BRUZZKet. Sporten uitproberen, feest in het Warandepark en smoutebollen eten op de kermis, het kan allemaal dit weekend.

  • Brussel is jarig: vier mee op het Irisfeest

Irisfeest

Elk jaar organiseert het Brussels Gewest een groot feest om haar verjaardag te vieren: het Irisfeest. Het gewest bestaat dit jaar 35 jaar, en dat vraagt om een extra speciaal feest.

Er zijn heel wat leuke activiteiten gepland, zoals rondleidingen in verschillende gemeentes, optredens in het Warandepark en een toer in het Brussels parlement. En als je honger hebt van al dat feesten kan je je maag vullen bij één van de vele foodtrucks.

Alle info over het feest vind je op deze website.

  • Kermis op het Flageyplein

dsc_0037.jpg
© BRUZZ
| Lentekermis.

Eendjes vissen, botsauto’s en smoutebollen. Dat kan maar één ding betekenen: kermis! Nog tot 12 mei staan de kermiskraampjes opgesteld op het Flageyplein in Elsene. In het weekend vanaf 11 uur, op weekdagen vanaf 14 uur.

Alle info vind je hier terug.

  • Ontdek meer dan 70 sporten tijdens ‘Stadskriebels’

280727365_380581254113101_6424672378182364632_n.jpg
© Matse
| Stadskriebels 2022

In Tour en Taxis is er op zondag hét grote sportfeest van Brussel. Je maakt kennis met allerlei leuke sport- en doe-activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld leren worstelen, lopen op water of laserkleiduifschieten.

Er is ook animatie, theater, dans en muziek. En dat helemaal gratis. Inschrijven doe je best wel op voorhand. Dat kan via deze website.