Zomer 2020

Staycation-tip: coole skate- en longboard workshops

© Ivan Put

Is het jou ook al opgevallen? Iedereen lijkt wel een board gekocht te hebben tijdens de lockdown. Skate- en longboarden is helemaal lit deze zomer. Wil jij de volgende keer op straat ook coole tricks kunnen tonen aan je vrienden, dan zijn er tal van skate- en longboardworkshops die je kan volgen.🛹

Wij lijsten er een aantal voor je op.

LRBX longboard collective

Longboarden lijkt op skateboarden, maar je doet het met een grotere plank met dikkere wielen. Daardoor is de plank heel wat stabieler én sneller.

Longboarders-groep LRBX bestaat al tien jaar en ze komen wekelijks samen in Brussel. Je kan bij hen terecht voor advies over welk board je best koopt en ze geven ook lessen voor beginners én gevorderden. “Beginners zijn welkom op onze ‘cruise sessions’ en 'testboard days'. Kinderen vanaf zes jaar die meer geïnteresseerd zijn in tricks kunnen bij ons ook een proefles volgen,” zegt oprichter Kosmo Devos. Op het einde van zo’n proefles kan je ook al eens uitproberen hoe snel je met zo’n longboard kan gaan. 💨

  • Voor de lessen moet je op de esplanade boven het Luxemburgstation zijn of in het Terkamerenbos voor de Testboard Days. Ook op het Moricharplein in Sint-Gillis zijn er beginnerslessen. De organisatie voorziet daar ook materiaal, dus het is geen enkel probleem als je zelf nog geen board of helm hebt. Wanneer welke les juist wordt gegeven en hoe je je kan inschrijven, lees je op hun facebookpagina of op hun website.

Kosmo van LRBX longboard collective vertelt je meer over het longboarden en zijn club.

Byrrrh and Skate

Om je skatetricks te oefenen kan je deze zomer ook terecht aan Hangar du Kanaal. Skateclub Byrrrh and Skate bouwde er een nieuw skatepark. Elke zondagnamiddag worden er gratis lessen gegeven aan kinderen van de wijk.

Ook in de overdekte zaal van Byrrrh and Skate in Anderlecht worden in het weekend lessen georganiseerd voor kinderen vanaf zes jaar. Op maandag zijn er lessen voor meisjes: de girls only-initiaties ‘agressive rollerskating’

Meer info? 👇

BX'elles

20200706 skateclub bx'elles

Niet alleen jongens vinden skaten cool! Ook steeds meer meisjes houden van skaten en voor hen is er de skateclub BX’elles.

Zij richten zich alleen tot meisjes omdat "het soms wel intimiderend kan zijn om de jongens bezig te zien terwijl ze stoere tricks doen."

En dus geeft BX’elles elke maandag tussen 18 en 20 uur les aan girls only. Niet helemaal overtuigd? Je kan één les volgen om het een keertje uit te proberen.