Twee weken vakantie om te fietsen, wandelen en ravotten

Twee weken vakantie! Feest! Maar… wat kan je allemaal doen nu heel veel dingen afgelast zijn door het coronavirus. BRUZZKet geeft enkele openlucht-tips die coronaproof zijn!

Ook als er af en toe een bui valt, is het de moeite om op de droge momenten even naar buiten te gaan. Trek je warme jas aan en haal een frisse neus!

  • Ravotten in het bos

20201030 herfst bladeren

De herfst is hét perfecte moment is om naar het bos te trekken, maar ook in de winter kan je er de nodige vitamines en energie opdoen.

Bovendien is Brussel heel wat groener dan je zou denken en zijn er veel parken én bossen waar je kan wandelen, fietsen en ravotten. Zo is er bijvoorbeeld het Laarbeekbos, het Ter Kamerenbos en natuurlijk het Zoniënwoud. Meer info vind je in dit artikel.

  • De coolste speeltuinen getest

Laarbeekbos4
© Saskia Vanderstichele

Als je dan toch in het bos bent, moet je zeker eens stoppen bij een aantal toffe speeltuinen in de Brusselse bossen, zoals bijvoorbeeld de speeltuin aan het Rood Klooster of het Laarbeekbos.

Maar ook buiten die bossen zijn er coole speeltuinen om je in uit te leven, zoals bijvoorbeeld de speeltuin in het Georges Henripark. Meer weten? -> BRUZZKet testte vier coole speeltuinen uit.

  • Zeg nooit ‘wandeling’ tegen een ‘speurtocht’

Zijn het bos en al die parken niets voor jou en ben je liever in de stad? Ga dan op speurtocht met Pinda, onze speurhond. Zij deed de tochten in de zomer, maar in de herfst zijn die net zo leuk!

20200720 pinda vergrootglas

Pinda liet trouwens allerlei opdrachten achter tijdens haar tochten door Schaarbeek, Ukkel, Anderlecht en het centrum van Brussel. Los je die allemaal goed op, dan kan je het codewoord ontcijferen. Hier vind je de speurtochten van Pinda terug.

  • Een wandeling om te fietsen

Wist je dat je in Brussel ook fijne fietstochten kan maken? Tussen de auto’s en het drukke verkeer fietsen is niet altijd zo leuk of veilig, maar het kan ook anders! Zo kan je bijvoorbeeld de Groene Wandeling fietsen. Of een stukje ervan, want de hele tocht is 65 kilometer lang.

Dat parcours loopt rond heel het Brussels Gewest en je fietst zo door plekken waarvan je niet wist dat die in Brussel bestonden. Meer uitleg over de Groene Wandeling vind je op de website van Leefmilieu Brussel. Misschien een tip om daar eens met je mama of papa te gaan kijken en een tocht uit te stippelen.

  • Een tekening om na te fietsen

Liever iets meer uitdaging? Wat dacht je van een fietstocht waarbij je de omtrek van een T-Rex of een groot konijn fietst?

Dat is alvast wat de Canadees Stephen Lund deed. Het kostte hem honderden kilometers om reuzegrote figuren op de kaart te fietsen.

20201030 stephen lund strava
© Stephen Lund / Strava
| Stephen Lund fietste honderden kilometers om onder andere een grote T-Rex te fietsen.

Zo ging hij te werk: Vooraf stippelde hij een parcours uit op een kaart. Hij koos de straten en zijn traject zo dat ze samen een figuur vormden. Nadien fietste hij dat uitgestippelde traject, terwijl hij ondertussen de Strava-app gebruikte (dat is een app die je fiets- of looptocht bijhoudt op een kaart). Het resultaat zie je dan nadien in je app en kan je delen met je vrienden.

Zo ver als Stephen Lund hoef je niet te gaan, maar lukt het jou om in de buurt een kleine figuur bij elkaar te fietsen? Een hartje, voetbal of vis bijvoorbeeld? Stuur ons zeker een foto door als het jou gelukt is!

Zeger en Marcel zijn 9 jaar en stuurden ons deze foto door. 👇 Zij fietsten in Schaarbeek samen dit leuke mannetje. Knap gedaan! 👍

20201106 fietstocht figuur mannetje strava
© SaS / Strava
| Marcel en Zeger fietsten samen dit mannetje in Schaarbeek.
  • Plantentuin van Meise

20201030 blote voetenpad plantentuin meise
© Plantentuin Meise

Net buiten Brussel vind je de Plantentuin van Meise. Daar vind je niet alleen prachtige planten, je kan er ook een zoektocht doen met de Koning van Botanië of met je blote voeten door het bos wandelen op het Verwonder-Je-Voeten-Pad. De activiteiten worden mogelijks geannuleerd omwille van de nieuwe coronamaatregelen. Controleer dus zeker op tijd de website van de Plantentuin!