Doen!

Voor snelle auto’s en racecircuits moet je in Autoworld zijn

© BRUZZ

In Autoworld aan het Jubelpark kan je naar meer dan 35 racewagens 🏎️🏎️gaan kijken die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van het Belgisch racecircuit Spa-Francorchamps. Laat de Max Verstappen of Lewis Hamilton in jou al maar naar boven komen.

Het racecircuit van Francorchamps in Spa wordt een van de mooiste circuits🤩 ter wereld genoemd met zijn snelle bochten en een lengte van 7 kilometer. Het langste circuit waar F1-piloten op rijden.

Soms wordt het ook wel eens het natste circuit genoemd. De F1-race van eind augustus kon zelfs niet echt gereden worden omdat het die dag zo hard en zo veel regende. 🌧️

100 jaar 🕯️

Het circuit van Spa-Francorchamps bestaat al 100 jaar en daarom kan je nu in Autoworld aan het Jubelpark naar meer dan 35 super coole racewagens gaan kijken. Auto's die allemaal op dat circuit gereden hebben en er overwinningen hebben behaald. Je kan er ook een kijkje nemen in een typische race paddock waar de auto’s worden klaargemaakt voor de race.

Weetje!

In 1960, 1961 en 1962 werden er F1-races gereden in de straten rond het Atomium in Brussel. 

Meer weten? Lees dan zeker het artikel dat Louis er drie jaar geleden over schreef voor BRUZZKet. Hij vond ook een paar youtube-filmpjes terug over die races.

Praktisch:

  • Wat: expo 'Circuit de Spa Francorchamps 100 Years'
  • Wanneer: 3 september tot 28 november
  • Waar: Autoworld, Jubelpark 11, Brussel
  • Meer info op de website van Autoworld