Doen!

Waar kan je in Brussel zwemmen in de openlucht?

© Flow
| Zwembad van Flow

Nu het heel wat warmer wordt, kan iedereen wel een plonsje gebruiken. Maar in Brussel zijn er niet veel plekken waar je in de openlucht kan gaan zwemmen. Hier is waar je wel naar toe kan.

Flow in Anderlecht

In Brussel zelf kan je sinds juli het water induiken in het zwembad van Flow. Na een succesvol eerste seizoen opent het zwembad opnieuw haar deuren. Warm na het zwemmen even op aan de zijkant en geniet van een lekker drankje. Wees er wel op tijd bij: je moet op voorhand online reserveren en er kunnen maar dertig mensen tegelijk zwemmen! πŸ‘™

πŸ“ Pierre Marchantbrug / Vaartdijk, Anderlecht

πŸ’Ά Afhankelijk van je leeftijd betaal je tussen de 1 en 2 euro reserveringskosten.

πŸ–±οΈ Meer info kan je vinden door op deze link te klikken.

@bruzzket FLOW is het enige openluchtzwembad in Brussel #fyp #fy ♬ Bape Vlone Suprem - Freeze corleone & Kaneki Carti

Flow isΒ momenteel het enige buitenzwembad in Brussel. 😒 Niet getreurd: rond Brussel zijn er wel nog enkele opties. Je moet daarvoor wel de trein of auto nemen.Β πŸ‘‡

Provinciedomein Halve Maan in Diest

Het openluchtbad van Provinciedomein Halve Maan Diest is open voor een nieuw zwemseizoen. Het zwembad is héél groot! 🌊 Je geraakt er het best met de trein of auto. Let je op: je moet online reserveren.

πŸ“ Omer Vanaudenhovelaan 48, Diest

πŸ’Ά 12 euro als je niet in Vlaams-Brabant woont, 4 euro als je wel in de provincie woont. Je betaalt 3 euro als je jonger dan 13 jaar bent.

πŸ–±οΈ Meer info en een ticket reserveren, kan via deze link.

Provinciedomein Kessel-Lo

Het openluchtbad van Provinciedomein Kessel-Lo is nog een laatste jaar open voor een nieuw zwemseizoen. Daarna moet het sluiten. Het zwembad hier is niet zo groot, maar de glijbanen zijn wel tof. πŸ₯³ Je kan er ook een lekker hapje eten. Je geraakt er het best met de trein of auto. Let je op: je moet op voorhand online een ticket kopen.

πŸ“ Holsbeeksesteenweg 21, Kessel-Lo

πŸ’Ά 12 euro als je niet in Vlaams-Brabant woont, 4 euro als je wel in de provincie woont. Je betaalt 3 euro als je jonger dan 13 jaar bent.

πŸ–±οΈ Meer info en een ticket reserveren, kan via deze link.

Sport Vlaanderen Hofstade

Op het domein Sport Vlaanderen Hofstade is er een groot strand. πŸ–οΈ Er zijn ook verschillende speeltuinen voor een hele dag plezier in het zand. Wie er wil zwemmen, moet op voorhand online een kaartje kopen. Je gaat er best met de auto of trein naartoe.

πŸ“ Tervuursesteenweg z/n Ingang B, Hofstade

πŸ’Ά 5 euro

πŸ–±οΈ Meer info en een ticket reserveren, kan via deze link.

Recreatiedomein De Nekker in Mechelen

Geniet op het gigantisch strand van Recreatiedomein De Nekker in Mechelen van de zon en het water. πŸ„ Er zijn ook verschillende speeltuinen op het domein. Opgelet: je kan op voorhand een ticket kopen. Dit is goedkoper dan aan de kassa. Je gaat er best met de auto of trein naartoe.

πŸ“ Nekkerspoel-Borcht 19, Mechelen

πŸ’Ά Wie online op voorhand een kaartje koopt, betaalt 4,5 euro, wie dat aan de kassa doet 5,5 euro.

πŸ–±οΈ Meer info en een ticket kopen, kan via deze link.

De Plas van Rotselaar

Liefhebbers van water kunnen verder nog naar de Plas van Rotselaar. Daar hoeft niet gereserveerd te worden, maar de plas is in mei en juni enkel open als de gemeente dat bij heel mooi weer aankondigt op de website van het domein. 🌞 In juli en augustus kun je er normaal van 10 tot 20 uur in het water plonzen.

πŸ“ Vakenstraat 18, Rotselaar

πŸ’Ά 7,5 euro per volwassene. Kinderen onder de 110 centimeter mogen gratis binnen. Bijzonder: wie met de fiets komt, hoeft maar 5 euro te betalen. Dat moet je aan de kassa wel kunnen bewijzen!

πŸ–±οΈ Meer info kan je vinden door op deze link te klikken.

Waar ga jij zwemmen? πŸŠβ€β™€οΈ

Laat het ons weten in de reacties!Β πŸ’¬