Doen!

Waar kan je paaseitjes rapen dit weekend?

© Photonews

Dit weekend is het weer zover! Het is Pasen en dan kan je overal, in en rond Brussel, paaseitjes 🐣 gaan zoeken. Maar waar kan je tijdens dit lang weekend precies paaseieren rapen? Ontdek het hier! πŸ‘‡

πŸ“ Brussel-Stad

Zondag en maandag kan je in het BELvue museum zoeken naar paaseitjes. Bezoek het museum en ontcijfer de code die leidt naar de plek waar de eitjes verstopt liggen. πŸ•΅οΈ Let op: je moet reserveren en je ouders moeten een ticket voor het museum kopen. Meer info vind je op hun website.

In het Museum Kunst & Geschiedenis gaat alles over Australië. 🐨🦘 Daar is het niet de paashaas, maar de bilby die de eitjes verstopt. Bezoek de expo 'Before Time Began' en ga op zoek naar dit buideldiertje. Als je tijdens de tentoonstelling zelf een Australisch paasei tekent, krijg je achteraf een chocolade exemplaar in ruil! Te bezoeken op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Meedoen kost 1 euro. Meer info op hun website.

πŸ“ St-Pieters-Woluwe

Vrijdag kan je in Gemeenschapscentrum Kontakt gratis paaseitjes gaan rapen. Je kan ze gaan zoeken tussen 16 en 17 uur. Alle informatie kan je hier vinden. 🐣

πŸ“ St-Lambrechts-Woluwe

Zaterdag kan je in Gemeenschapscentrum Op-Weule genieten van de gekke voorstellingen van de Pannenkoekenbrigade. πŸ₯ž Daarna kan je in de tuin zoeken naar de paaseitjes om die achteraf tussen je pannenkoek te steken. Smullen! πŸ˜‹ Reserveren is verplicht. Haast je want het is bijna volzet! Inschrijven kost 5 euro. Interesse? Bekijk zeker de site.

πŸ“ Koekelberg

Zondag keert de eierzoektocht terug naar het Elisabethpark. Vanaf 16 uur begint de activiteit voor iedereen tussen 9 en 12 jaar oud. Als je het gouden ei 🍳 kunt vinden, krijgt je een schitterend cadeau! 🎁 Je kan je er ook laten schminken, suikerspin en pop-corn snoepen, mandjes knutselen om je eitjes in te verzamelen en natuurlijk de paashaas ontmoeten. Inschrijven is verplicht. Alle informatie kan je vinden op hun website.

πŸ“ Schaarbeek

Zondag kan je in het Josaphatpark ook op zoek gaan naar paaseitjes. Er zijn naast de zoektocht ook andere leuke activiteiten zoals circus, springkastelen, goochelen, eendjes vissen πŸ¦†πŸŽ£, ballonkunstenaars en nog veel meer voor een hele namiddag vol speelplezier. De eierenjacht gaat door van 13 tot 17 uur. Inschrijven is verplicht. Een ticket kost 5 euro. Inschrijven en meer info hier.

πŸ“ ZoniΓ«nwoud

Ook in het ZoniΓ«nwoud kan je zoeken naar paaseitjes. Zaterdag gaat daar een heuse paaseiwandeling πŸ₯Ύ door. De wandeling begint om 9:30 en eindigt om 12:30 uur. Raap onderweg zoveel eieren als je kan! Inschrijven is verplicht. Het kost 6 euro. Inschrijven en meer info via deze link.

πŸ“ Meise

Nog niet genoeg gehad van de natuur? 🌱 Vanaf vandaag tot maandag kan je elke dag in Plantentuin Meise op zoek naar paaseitjes. Voltooi de opdrachten en vind de paashaas πŸ‡ die leuke verrassingen in zijn zak heeft. Je kan tot en met maandag elke dag gaan zoeken van 10 tot 18 uur. Let op! Je moet wel een dagticket voor de plantentuin kopen. Meer info op hun website.

Veel plezier en laat het smaken! 😜