Doen!

Word onderzoeker op het wetenschapsfestival WiseNight

© WiseNight

Waar komt het Noorderlicht vandaan en zit er echt elektriciteit in ons lichaam? Het zijn maar een paar vragen waar je een antwoord op krijgt tijdens WiseNight, twee wetenschapsdagen nu vrijdag en zaterdag in Brussel. 👩‍🔬👨‍🔬

WiseNight is een wetenschapsevenement voor kinderen én volwassenen. Tijdens deze editie willen ze meer meisjes aanmoedigen om voor de wetenschap te kiezen. Maar jongens zijn uiteraard ook heel erg welkom!

Voor kinderen en jongeren zijn er heel wat activiteiten die je kan doen. Zoals het bouwen van je eigen windmolen, alles te weten komen over elektriciteit ⚡(ook die in je eigen lichaam), het DNA van bananen 🍌 ontrafelen, het weerbericht van de ruimte voorspellen 🌠 of in de voetsporen treden van Marie Curie (jeweetwel, de vrouwelijke wetenschapper die vooral bekend is omdat ze radio-actieve straling ☢️ ontdekt heeft).

WiseNight vindt plaats op twee locaties: het Planetarium aan de Heizel in Brussel en in het Museum voor Natuurwetenschappen (ofwel: het Dinomuseum). 🦕 Het is trouwens helemaal gratis!

Praktisch

  • Wat: WiseNight
  • Wanneer: vrijdag 24 en zaterdag 25 september
  • Waar: Planetarium en Museum voor Natuurwetenschappen
  • Programma en inschrijving: via de website van WiseNight