Doen!

YAY, ontdek hier onze tips voor het weekend van 20 en 21 mei

© Jam'in Jette (Facebook)

Heb je geen idee wat je allemaal kan doen in Brussel dit weekend? 🤔 Geen vrees, BRUZZKet is er weer met de leukste tips! 👇

  • Jam'in Jette Outdoor in het Jeugdpark van Jette

jamin_jette_2.jpg
© Jam'in Jette (Facebook)

Van 19 tot 20 mei is er het Jam'in Jette Festival. Het Jeugdpark van Jette wordt omgetoverd tot een festivalweide waar je kan genieten van muziek, eten en animaties. Er is ook een Kinderdorp waar leuke artiesten komen en activiteiten zijn zoals slackline en schminken.

De eerste artiest in het Kinderdorp komt vrijdag om 18u. Ook zaterdag kan je nog de hele dag genieten van muziek. Het festival is volledig gratis! Meer info op hun website.

  • OHMYFRIP! Vintage Kilo Sale in de Sint-Gorikshallen

ohmyfrip_2.jpg
© Ohmyfrip (Facebook)

De grootste reizende tweedehandswinkel komt naar Brussel dit weekend. In de Sint-Gorikshallen in Brussel ga je eindeloos kunnen rondlopen door vintage en tweedehands kleding. Alles wordt per kilo verkocht.

De toegang is volledig gratis. Vrijdag en zaterdag is het open van 10 tot 19 uur en zondag van 10 tot 18 uur. Vergeet zeker geen zak mee te nemen om al je originele aankopen in weg te steken! Meer info hier.

  • Brussels Pride Parade in de Stad Brussel

cq5dam.zoom_.2048.2048.jpeg
© Brussels Pride
| Brussels Pride in 2022

Zaterdag 20 mei gaat de Brussels Pride Parade door onze stad. Dit is een grote optocht met praalwagens en feestelijke muziek door Brussel heen. De bedoeling van deze parade is de diversiteit en aanvaarding van iedereen te vieren.

De parade vertrekt om 14u aan de Kunstberg en zal rond ongeveer 17u eindigen. Iedereen is welkom om mee te doen! Meer info vind je op de website.

  • Afropolitan Festival in de Bozar

afropolitan.jpeg
© Caroline Lessire
| Afropolitan Festival 2019

In de Bozar kan je het hele weekend genieten van muziek, films en nog veel meer andere activiteiten. Het Afropolitan Festival brengt kunstenaars uit de Belgische en Afrikaanse leefwereld samen. Ook voor kinderen worden er zondag leuke activiteiten en workshops georganiseerd. Je kan er bordspelletjes spelen, schminken, dansen, en meer over de Afrikaanse cultuur leren!

Wees snel, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen! Meer info vind je hier.

  • Comic Con Brussels in Tour & Taxis

comic_con.jpg
© Comic Con

Trek je beste verkleedkleren aan en ga dit weekend naar de Comic Con in Brussel. Twee dagen lang zijn er allerlei activiteiten in teken van films, series en strips zoals Star Wars, Stranger Things en Batman. Je kan er gamen en workshops en activiteiten doen zoals zwaardvechten met een echte 'lightsaber'.

Zaterdag is het open van 10 tot 19 uur en zondag van 10 tot 17 uur. Kom zeker verkleed als een personage uit jouw favoriete strip, serie of film! Meer info op hun website.

Heb jij al leuke plannen dit weekend?

Laat het ons weten in de reacties 💬