Doen!

YAY! weer superveel Brusselse activiteiten tijdens het weekend van 27 en 28 mei

Ô Tour Des Contes 2021© Ô Tour Des Contes

Heb je geen idee wat je allemaal kan doen in Brussel dit weekend? 🤔 Geen vrees, BRUZZKet is er weer met de leukste tips! 👇

  • ECO-LOGISCH?! Festival in GC De Maalbeek

gc_maalbeek.jpg
© GC De Maalbeek
| Moestuin van GC De Maalbeek

Wil je meer weten over duurzaamheid? Zaterdag kan je een hele namiddag hierover ateliers volgen in GC De Maalbeek in Etterbeek.

Je kan er zaadbommen maken, je fiets herstellen, knutselen met verf en klei, en nog veel meer!

Het festival is zaterdag van 14 tot 17 uur en is helemaal gratis! Meer info op hun website.

  • Straatkunstenfestival Voenk in Jette

voenk.jpg
© Fabrice Butaye

Geniet van een hele dag circus op het Kardinaal Mercierplein en in het Garcetpark in Jette. Het straatkunstenfestival Voenk zorgt voor verschillende circusoptredens op zondagnamiddag. Alle voorstellingen worden twee keer gespeeld.

De eerste voorstelling begint om 13u30 en de laatste om 20u, en het is helemaal gratis. Bekijk het volledige programma hier.

  • Kinderbrocante in jeugdcentrum Aximax

kinderbrocante_aximax.jpg
© Aximax

Zondag is het feest in de J.W. Wilsonstraat in Brussel! Jeugdcentrum Aximax organiseert namelijk een kinderbrocante (rommelmarkt) en allerlei animatie.

Er gaat een springkasteel zijn, een schminkstand, een klimparcour, volksspelen, en natuurlijk kan je er ook oude spullen kopen en verkopen.

De rommelmarkt is zondag 28 mei van 10 tot 14 uur. Vergeet zeker geen plaats te reserveren als je zelf een standje wil uitbaten op de brocante! Meer info hier.

  • Ô Tour des Contes: het Intercultureel Festival van de Vertelkunst

o_tour_des_contes.jpg
© Ô Tour des Contes

Vijf dagen lang is er van alles te doen rond het vertellen van verhalen in de Abdij van Vorst. Ook in het weekend kan je luisteren naar verhalen, meedoen met workshops of dansen op concerten.

Er zijn zowel Nederlandstalige als Franstalige vertellers. Je kan bijvoorbeeld luisteren naar het bekende verhaal van Repelsteeltje.

Het evenement loopt van 23 tot 28 mei. Zaterdag en zondag kan je er vanaf 13 uur naartoe. Het is gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Meer info op hun website.

  • Week van de Biodiversiteit in Brussel

kinderboerderij.jpg
© visit.brussels
| Kinderboerderij van het Maximiliaanpark

Deze maandag begon de Week van de Biodiversiteit. De week wordt georganiseerd om mensen meer bewust te maken van de verschillende planten- en diersoorten op onze aarde.

Op verschillende plaatsen in Brussel kan je activiteiten doen in thema van biodiversiteit. Zaterdag kan je bijvoorbeeld naar de opendeurdag van de Kinderboerderij van het Maximiliaanpark gaan en zondag kan je nestkastjes leren bouwen. En dit is nog maar een klein deel van de vele activiteiten!

Wil je aan een activiteit meedoen? Vergeet je dan zeker niet in te schrijven. Meer info hier.