Nieuws

Zoekprentenboek ‘Renée’ over Brussel in het groot aan het Warandepark

© DVLKO
| Zoeken naar 'Renée' aan het Warandepark.

Op veertig grote platen aan de hekken van het Warandepark kan je nu op zoek naar het Brusselse meisje Renée. Kunstenaar Pieter De Poortere tekende haar op allemaal bekende en minder bekende plaatsen in Brussel, in de stijl van schilder René Magritte. Daar is ze ook naar vernoemd. Een soort Brusselse ‘Waar is Wally’ dus, maar dan in het groot.

De platen komen uit het zoekprentenboek ‘Renée’ van tekenaar Pieter De Poortere. Hij werd geïnspireerd door de Brusselse schilder René Magritte. Magritte gebruikte vaak elementen uit fantasie- of droomwerelden in zijn kunstwerken. 🎨 Die stijl heet surrealisme. In ‘Renée’ kom je daarom ook soms wat rare figuren tegen.

In het prentenboek wijst het meisje Renée je de weg naar allemaal bekende en minder bekende plaatsen in Brussel, zoals de Gote Markt, het Atomium, het Jubelpark en het Stripmuseum. Op elke prent moet je dan vijf personages zoeken.

'Renée' aan het Warandepark
© DVLKO
| 'Renée' aan het Warandepark

Speuren in het Warandepark

Het zoekprentenboek is leuk voor iedereen (jong én oud) die van Brussel houdt. En nu kan je Renée dus ook in het groot gaan zoeken op de hekken van het Warandepark. Dat kan nog tot 22 november. Kijk tijdens je speurtocht ook zeker uit voor bekende Brusselaars zoals Vincent Kompany of koningin Mathilde, of de striphelden Kuifje en de Daltons. Want die zijn ook te spotten op de prenten.

Ga jij de uitdaging aan om Renée te vinden? Laat ons in de reacties weten of het je is gelukt, én of je alle Brusselse plekken kan herkennen. 👀