KLIK 2023-2024: aanmeldingsformulier


Wil je de media van dichtbij leren kennen en met je klas een jaar lang reporter worden voor BRUZZKet? Meld je dan zeker aan voor de nieuwe editie van KLIK 2023-2024. Hieronder lees je hoe dat kan.

KLIK in het kort: lees hier nog even wat KLIK juist inhoudt. 📌

 • Een workshop over media in jullie klas door de BRUZZKet-reporters (tussen januari en maart 2024).
 • Een rondleiding op de BRUZZ-redactie met jouw klas waar je onder andere de radio- en tv-studio bezoekt (één donderdagvoormiddag per klas).
 • Het uitvoeren van twee mediaopdrachten waarbij taal, creativiteit en leergierigheid centraal staan. Je kan daarvoor kiezen uit deze zes KLIK-opdrachten.
 • Het werk van jouw klas wordt op de verschillende kanalen van BRUZZKet gepubliceerd (website, Instagram of TikTok).
 • Minstens één bezoek (mogelijk meerdere) van een BRUZZKet-reporter in jouw klas om mee te werken aan een tv-reportage of een filmpje voor ons TikTok en/of Instagram-kanaal. Daarin laten we de leerlingen aan het woord over een nieuwsfeit of activiteit.
  Denk bijvoorbeeld aan Dikke Truiendag, Buitenspeeldag of de Week van de Mobiliteit. Maar dat kan ook rond iets uit de actualiteit zijn, zoals het lerarentekort, de ingekorte vakanties in het Franstalig onderwijs of een klimaatbetoging.
 • Ondersteuning door zowel Onderwijscentrum Brussel als de redactie van BRUZZKet.
 • Het KLIK-project start in januari en loopt tot half juni. In die periode moet je voldoende tijd kunnen vrijmaken om de twee mediaopdrachten uit te voeren. De startdag met de deelnemende leerkrachten is voorzien op 11 december 2022 bij BRUZZ)

Maar het betekent ook:

 • Een aantal leerdoelen bereiken via mediawijze opdrachten.
 • De stem van jouw Brusselse ketjes laten horen in het Brusselse medialandschap. Die stem en hun mening staan centraal in onze werking.
 • Taalkansen voor jouw klas door in het Nederlands te schrijven en spreken.
 • De nieuwswereld van binnenuit leren kennen en op die manier mediawijzer worden.

Verloop van het aanmelden: Om deel te nemen aan KLIK moet je jouw klas eerst aanmelden. Dat kan nog tot en met vrijdag 1 december. Uit alle inzendingen selecteren BRUZZKet en Onderwijscentrum Brussel samen 10 klassen voor wie vanaf januari het KLIK-avontuur start.

👉 Hoe stel je je kandidaat voor KLIK?

20231025 emilia_detour.png


Door op onze website en op TikTok op zoek te gaan naar het codewoord en dat woord in een toffe klasfoto te verwerken. Het codewoord én de foto kan je vervolgens via het formulier onderaan deze pagina doorsturen, samen met wat uitleg over jouw klas en een korte motivatie.

Op woensdag 6 december maken wij de 10 KLIK-klassen voor schooljaar 2023-2024 bekend.

👉 Welk codewoord zoeken we?

Wij zijn op zoek naar een woord van vier letters. Dat woord vind je door onderstaande vier vragen op te lossen. Het antwoord vind je telkens op een van onze BRUZZKet-kanalen.

 1. In de BRUZZKet Quiz van 16 oktober stellen we de vraag wat Manneken Pis voor het eerst draagt. Wat is het antwoord op deze vraag?
  💡 Je hebt de laatste letter van het antwoord nodig voor het codewoord
 2. Hoe heet de jongen die voor BRUZZKet drie afleveringen lang Brusselse snackbars uittestte op de Gentsesteenweg. Je vindt zijn filmpjes terug op het TikTok-kanaal van BRUZZKet.
  💡 De laatste letter van zijn naam heb je nodig voor het codewoord
 3. Welk speelplein won in de zomer de trofee ‘Leukste speelplein van Brussel 2023’?
  💡 De eerste letter van de naam van dit speelplein heb je nodig voor het codewoord.
 4. In de rol van welke minister kropen de leerlingen van basisschool De Stadsmus voor hun KLIK-opdracht ‘Brussels kabinet’?
  💡 De derde letter van het antwoord heb je nodig voor het codewoord

Zet de vier letters in de juiste volgorde voor het woord dat wij zoeken.

Codewoord gevonden?

Super! Maak nu een toffe klasfoto(*) waarop we kunnen zien wat soort klas jullie zijn (muzikale klas, sportieve klas, creatieve klas of nog iets anders) én – belangrijk! – waarin het codewoord verwerkt zit.

(*) de klasfoto van de 10 deelnemende klassen wordt gepubliceerd op de BRUZZKet-kanalen, hou hier rekening mee voor leerlingen die niet in beeld mogen komen.

Nieuwsgierig maar nog wat info nodig?

Neem gerust contact op met Sandra Schreurs (BRUZZKet) en Ruth Vertongen (OCB) voor meer informatie over het KLIK-project. Zij helpen je graag verder.

logo's bruzz ocb