KLIK

Wat is KLIK en hoe werkt het?

KLIK staat voor Klas In De Kijker. In de kijker, op BRUZZKet. Want BRUZZKet wordt gemaakt door jonge ketten - zoals jouw leerlingen - uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar.

Als jij jouw klas inschrijft, wordt ze een KLIK-klas vol enthousiaste KLIK-reporters. Dan worden jouw leerlingen - voor even - mediamakers voor BRUZZKet en zien ze van dichtbij hoe media werkt. Alles wat jij en je klas tijdens die tijd maken, zetten we maar al te graag in de verf op BRUZZKet.

👉 Hoe werkt het?

Je krijgt de kans om met jouw klas mediaopdrachten te maken. We hebben er zes voor jullie klaargezet. Daaruit kan je er twee kiezen om met de hele klas of een aantal leerlingen uit te voeren. Je bent dus niet verplicht om alle opdrachten met de hele klas te doen, maar kan de klas indelen in verschillende groepjes en elk aan één opdracht laten werken bijvoorbeeld. Die keuze laten we aan jou over.

Het eindresultaat komt op BRUZZKet terecht. Dat kunnen jullie vervolgens naar hartenlust delen en liken.

Zij namen al deel aan KLIK met hun klas. Bekijk hier hun getuigenis.

👉 Zelf media maken

BRUZZKet heeft niets liever dan dat zoveel mogelijk van jullie zelf komt. Jullie hoeven het met andere woorden niet ver te zoeken: wat willen de leerlingen of de klas vertellen over zichzelf, over de buurt rond de school, over jullie lievelingsplekken in de stad? Wie willen jullie zelf eens heel graag interviewen? Enzovoort.

Bij elke opdracht geven we aan welke journalistieke competenties hiervoor nodig zijn, zoals research, schrijven, interview-technieken, nieuwsselectie, ... Op die manier leren de leerlingen meer over het beroep van journalist.

Daarnaast krijg je regelmatig reporters van BRUZZKet over de klasvloer als ze op zoek zijn naar de mening van Brusselse Ketten over hetgeen er in hun stad gebeurt.

👉 Helemaal alleen?

Zie je het al helemaal zitten? Fijn!

Je staat er trouwens niet alleen voor. De BRUZZKet-redactie en Onderwijscentrum Brussel helpen jou en je leerlingen in dat hele proces graag op weg en vertellen je graag hoe een redactie werkt.

Voor alle mediaopdrachten, hebben wij handleidingen gemaakt. Die krijg je bij de start van het KLIK-project.

👉 Nieuwsgierig maar nog wat info nodig?

Neem gerust contact op met Sandra Schreurs (BRUZZKet) en Ruth Vertongen (OCB) voor meer informatie over het KLIK-project. Zij helpen je graag verder.

Zin om mee te doen?

Zie je het helemaal zitten om je met je klas in het KLIK-avontuur te storten? Top! 

Vanaf vrijdag 14 oktober kan je inschrijven. Daarvoor heb je de tijd tot en met 14 november

Onderwijscentrum Brussel bekijkt alle kandidaturen zorgvuldig en maakt op maandag 28 november welke 10 klassen deze editie deelnemen. 

**********************************************

Het KLIK-project is een samenwerking tussen BRUZZ en Onderwijscentrum Brussel (OCB).

KLIK is de opvolger van Klas in de Media, waarvoor beide partijen al sinds 2009 de handen in elkaar slaan.

logo's bruzz ocb
Lees meer over