KET-uitdaging

Mijn gedacht! Het dilemma van Nadia (13) en Hala (12)

Drukte op de tram op weg naar school.© EW / BRUZZ

Kiezen is niet altijd makkelijk, maar soms moet het. En dus kozen Hala en Nadia een van onze BRUZZKet-dilemma’s, namelijk: "Ga je met de tram of met de fiets naar school in deze coronatijden, waarin je veel mensen samen best mijdt?"

Het dilemma

Dit is het BRUZZKet-dilemma dat Hala en Nadia uit de KET-uitdagingen kozen:

Hieronder vind je de twee antwoorden waar ze uit konden kiezen: (klik op het titeltje om er meer over te lezen)

KEUZE 1 : met het openbaar vervoer 🚊🚌

Je neemt ’s ochtends de tram naar school. Die is zoals gewoonlijk overvol zodat je je er als een sardientje nog moet bij proppen. Je draagt wel een mondmasker maar ideaal is het niet, want die vrouw naast jou draagt haar mondmasker niet helemaal zoals het hoort. En hoor je daar nu iemand hoesten? Gelukkig kom je wel droog aan op school want het is ondertussen beginnen regenen.

KEUZE 2 : met de fiets 🚲

Jij wil ab-so-luut niet op die tram, want dat is niet ideaal met het coronavirus. Jij kiest voor de fiets zodat je niet tegen onbekende mensen wordt aangedrukt. Bovendien mag dat vervelende mondmasker ook even af. Nu wel hopen dat het niet begint te regenen (want daar ziet het wel naar uit) en dat de automobilisten niet te wild rijden.

De keuze van Nadia en Hala:

Deze twee vriendinnen van de Tienerschool zijn het erover eens. Zij gaan voor KEUZE 1 : met het openbaar vervoer en wel om deze reden:

“We kiezen voor de tram 🚊, omdat we op die manier mensen kunnen helpen door hen te zeggen hoe ze hun masker juist moeten opzetten. De regen en wind op de fiets kunnen je ’s ochtends wel wakker maken, zodat je de dag goed kan starten, maar met de fiets gaan, kan wel gevaarlijk zijn. Als er iemand met ons mee zou fietsen, zou keuze 2 wel beter zijn. Met de fiets gaan is namelijk beter voor het milieu" 🌍.