KLIK

De actualiteit door de ogen van basisschool De Bloeiende Kerselaar

Dit onthielden de zesdejaars van basisschool De Bloeiende Kerselaar uit Watermaal-Bosvoorde van het nieuws uit Brussel, België en het buitenland van de afgelopen weken. Ze maakten er dit creatieve journaal mee.

  • Nieuwsfeit 1: Ex-bokser valt gele hesjes aan in Parijs

In Parijs heeft ex-bokser C. Dettinger agenten aangevallen tijdens een betoging van de gele hesjes. (nota: in het echt viel er niemand in het water en waren er gelukkig ook geen doden)

  • Nieuwsfeit 2: Protest tegen de muur aan de grens met Mexico

In de Verenigde Staten hebben mensen betoogd tegen de bouw van een muur op de grens met Mexico. Ze zochten daarvoor steun bij de 'gele hesjes' in Parijs.

  • Nieuwsfeit 3: Aanslag kerstmarkt Straatsburg

In december vorig jaar werd er een aanslag gepleegd op de kerstmarkt van Straatsburg. Daarbij vielen vijf doden en 11 gewonden. De dader is de 29-jarige Chérif Chekatt. Hij raakte ook gewond maar wist te ontsnappen. Twee dagen na de aanslag werd hij door de politie doodgeschoten.

  • Nieuwsfeit 4: Klimaatmars

Heel wat leerlingen trekken de straat op voor het klimaat, maar in sommige scholen zijn er sancties tegen leerlingen die meelopen.

  • Nieuwsfeit 5: Mary Poppins

55 jaar nadat de film Mary Poppins voor het eerst in cinema verscheen, is er nu een nieuwe film gemaakt met nieuwe acteurs.