De 'fake' actualiteit door de ogen van basisschool Imelda

De leerlingen van Imelda verkeerden de afgelopen week in een andere wereld dan de onze. En daarin was een frietje het beu, bekwam het eten van een friet Trump niet goed en was cousous niet veilig.

Dit is hun fake news verslag:

  • Nieuwsfeit 1: Frietje rijdt twee mensen dood

Op 10 september is een frietje gearresteerd omdat hij twee mensen heeft doodgereden. Hij was weggegaan uit zijn snack omdat hij het beu was om elke dag in mayonaise gedipt te worden. Het frietje nam de auto van een klant en reed door de straten. Hij zag niet waar hij ging want hij was te klein om door het raam te zien.

  • Nieuwsfeit 2: Trump eet frietje op toilet en sterft

Op 18 november 2018 heeft de Amerikaanse president Donald Trump een frietje gegeten op toilet 3. De friet was vergiftigd en president Trump stikte. Dan kwam de ziekenwagen en bracht hem naar het ziekenhuis. Daar is hij gestorven. Nu is de rest van het frietje de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika.

  • Nieuwsfeit 3: Vergunning voor couscous

De burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek besloot om vanaf 21 november 2018 een vergunning voor couscous in te voeren omdat er bij iemand in een couscous een bom werd gevonden. De politie vond de crimineel niet maar hij zal zeker 59 jaar in de cel moeten zitten.

Imelda Gazet

Dit bijzondere nieuws en nog veel meer bijzonder nieuws kan je lezen in de Imelda Gazet van het zesde leerjaar van basisschool Imelda uit Sint-Jans-Molenbeek.