KLIK-opdracht

Het KLIK-journaal door basisschool Imelda

De leerlingen van het zesde jaar van basisschool Imelda volgden het nieuws voor BRUZZKet. De opvallendste nieuwsfeiten goten ze in een speciaal KLIK-journaal ... in stop-motion.

12-01-2024 | Koudeplan helpt daklozen in de vrieskou

Het Brussels Gewest start een koudeplan om thuis- en daklozen onderdak te bieden tijdens koude temperaturen. In de koude slapen kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

16-01-2024 | Instortingsgevaar basisschool Vande Borne in Jette

Het gebouw van de Gemeentelijke Basisschool Vande Borne in Jette is al meer dan honderd jaar oud en in slechte staat. Daardoor is er instortingsgevaar en krijgen de leerlingen les op een andere locatie.

19-01-2024 | Komt er binnenkort een zwemvijver in Neerpede?

Brussel wil tegen 2026 van de Middenvijver in Neerpede in Anderlecht een natuurlijke zwemvijver maken. De bewoners zijn bang dat de zwemvijver hun rust en de biodiversiteit gaat verstoren. Het is dus nog niet helemaal zeker of de zwemvijver er komt.

26-01-2024 | Vier Nederlandstalige scholen krijgen nieuwe refter

De Brusselse minister van financiƫn, Sven Gatz, heeft besloten om 145.428 euro vrij te maken om de refters van vier Brusselse scholen te vernieuwen. De refters van basisschool Instituut van de Ursulinen in Koekelberg, basisschool Raymond Van Belle in Anderlecht, Sint-Lukas Kunsthumaniora in Schaarbeek en basisschool Ten Nude in Brussel zien er binnenkort helemaal anders uit.

29-01-2024 | Vechtpartij in metrostation Clemenceau

Er was een zware vechtpartij op metrolijn 6 aan de halte Clemenceau. Iemand sloeg met een zwaar voorwerp en daardoor ontstond er paniek. De politie werd gebeld en zij hebben de daders kunnen arresteren.

30-01-2024 | Boerenprotest: tractoren blokkeren wegen

De boeren zijn ontevreden over hun dalende inkomsten en de steeds strenger wordende regelgeving. Daarom blokkeerden ze enkele plaatsen in Brussel met hun tractoren.