Nieuws

20 juni is Wereldvluchtelingendag

Bekijk ook de afspeellijst: Filmpjes

Wereldvluchtelingendag is een dag waarop we vluchtelingen van over de hele wereld eren. We trokken naar het Migratiemuseum in Molenbeek, waar Isabelle ons meer vertelde over deze belangrijke dag.

Op Wereldvluchtelingendag vieren we de kracht en moed van mensen die moeten vluchten uit hun thuisland door bijvoorbeeld oorlog. We staan stil bij hun moeilijke situatie. Wereldvluchtelingendag valt elk jaar op 20 juni. ❤️

Vluchtelingen & migranten

Vluchtelingen zijn mensen die vluchten voor geweld (oorlog bijvoorbeeld) of vervolging in hun thuisland. Met vervolging bedoelen we dat ze gearresteerd kunnen worden omwille van hun geaardheid of politieke mening bijvoorbeeld. Ze kunnen niet veilig naar hun land van herkomst terugkeren.

Misschien ken je ook wel het woord ‘migrant’. Migranten en vluchtelingen zijn niet hetzelfde.

Migranten verlaten hun land op zoek naar een beter leven, om te werken of om bijvoorbeeld bij hun familie te zijn. Meestal is het voor hen wel veilig om terug te keren naar hun land van herkomst mochten ze dat willen.

Museum

Het Migratiemuseum in Molenbeek vindt het belangrijk om het verhaal te vertellen van de vluchtelingen en migranten die mee Brussel vormen. We hebben in Brussel namelijk meer dan 180 verschillende nationaliteiten! 🌎 Zin om het museum te bezoeken? Alle info vind je op hun website.