Ben je -12? Dan mag je niet meer zonder begeleiding naar concerten in Vorst Nationaal

© De Morgen

In bepaalde zalen is er een nieuw verbod ingevoerd op niet-begeleide jongeren onder 12 jaar. Eén van die zalen is Vorst Nationaal. Coralie Berael is zaaldirecteur van Vorst Nationaal: "De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de kinderen ligt bij de ouders."

Vooral bij artiesten die populair zijn bij jongeren is het steeds vaker een probleem dat 8-jarige kinderen alleen afgezet worden aan onze concertzaal, om er een hele dag buiten aan te schuiven om vooraan te kunnen staan bij het optreden. De kinderen zijn dan onwettig afwezig van school.

Die kinderen hebben vaak nog geen enkele ervaring met concerten en horen niet op het middenplein van de zaal. Achteraf krijgt de organisatie van Vorst Nationaal soms kritiek van ouders dat hun kinderen een gebroken gsm-scherm hebben of een kapotte bril.

Verplicht invulformulier

Om concerten met jongeren onder de 12 jaar veilig te laten verlopen werkt de concertgroep nu met een verplicht invulformulier. Dat formulier wordt opgestuurd via mail samen met de concerttickets en moet ingevuld en ondertekend worden door de ouders van het kind.

Bij het checken van de leeftijd aan de inkom moet het formulier voorgelegd worden, anders geen toegang. Dat formulier geldt ook enkel voor jongeren tussen twaalf en zestien, wie jonger is dan twaalf kan geen concerten meer bijwonen zonder begeleiding.

Wat vind jij? 🤔

Ga jij soms alleen naar een concert, of vind je de nieuwe maatregel terecht? Laat het ons weten in de comments. 💬

Lees meer over