BRRRR... Het is weer Halloween!

© nee

31 oktober... dan is het Halloween! Tijd om te gruwelen en te griezelen. Hier enkele ideetjes over hoe jij Halloween kan doorbrengen.

TIP 1: Bibber en beef tijdens het Halloween-festival in Sint-Gillis!

De hele week kan je nog naar het Fantastisch Kunstmuseum waar je vanaf 11u 's ochtends, met pen en perkament in handen, de 'Queeste der Verloren Schedels' kan voltooien.

"Zoek, tel en los allerlei raadsels op tot je een som van magische cijfers bekomt zodat je, na een lijdensweg van stinkende geuren waarbij je menselijke ledematen moet betasten om het ontbrekende orgaan te vinden, eindelijk je Toverdiploma behaalt."

De dag en avond van Halloween gaan er in het Speelplein Pierre Paulus in Sint-Gillis, onheilspellende zaken gebeuren! Zie de trollen dansen, kijk hoe vuurballen in de lucht worden gegooid of laat je schminken in een verschrikkelijk monster!

Hier een filmpje van de editie vorig jaar! Wat een spektakel!

TIP2: Pompoenen versieren

Om iedereen te laten weten dat jij meedoet aan Halloween, kan je een uitgeholde pompoen voor de deur zetten. Je steekt er een theelichtje in en klaar!

In deze tutorial zie je hoe het moet!

Hoe versier je een pompoen? 

TIP 3: Voor wie durft... ga van deur tot deur

Wat je ook kan doen, is je op woensdagavond verkleden in een monster, trol, heks, zombie of een ander fabelachtige figuur. Samen met je ouders kan je dan op pad gaan. Waar er een pompoen voor de deur staat, kan je aanbellen. Als je eng genoeg bent, krijg je misschien wel snoep! Vergeet je mandje dus niet! Veel plezier!

Lees meer over