Brusselaars naar Mars

bruspace challenge

Droom jij ervan om ooit naar Mars te reizen? Voor de 'Bruspace Challenge' kropen leerlingen van verschillende basisscholen met hun hoofd de ruimte in. Ze fantaseerden erop los en maakten de leukste kunstwerken rond het thema, 'Brusselaars naar Mars'.

Uit de vele inzendingen werden drie scholen genomineerd. Zij gingen woensdagnamiddag vol spanning hun prijs afhalen in de Koninklijke Sterrenwacht in Brussel.

Onder hen ook onze KLIK-klas van basisschool Hendrik Conscience uit Schaarbeek. Zij stuurden ons deze foto met Frank De Winne door. Op de hoeveelste plaats zij geëindigd zijn, lees je verder in dit artikel.

bruspace challenge mars
Juf Karen en een deel van de leerlingen van haar zesde klas tijdens de prijsuitreiking, samen met Frank De Winne.

De 3 winnaars

Maar wie ging er uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis: een bezoek aan het European Astronaut Centre in Keulen, samen met astronaut Frank De Winne?

Dan nu graag tromgeroffel voor de winnaars...

  • EERSTE PLAATS

De eerste prijs gaat naar het stripverhaal van de leerlingen van Ecole Joseph Delclef uit Sint-Joost-ten-Node. Zij bezoeken binnenkort met Frank De Winne het European Astronaut Centre in Keulen.

Lees hier hun stripverhaal:

  • TWEEDE PLAATS

De leerlingen van Hendrik Conscience uit Schaarbeek sleepten met hun stop motion-filmpje de tweede plaats in de wacht en gaan op bezoek bij het Euro Space Center in Redu.

Bekijk hun filmpje hier:

Het stop motion-filmpje van het zesde jaar van Hendrik Conscience uit Schaarbeek. Zij slepen er de tweede plaats mee in de wacht.

  • DERDE PLAATS

En de derde plaats is voor de collage van GVB Boodschapinstituut uit Schaarbeek. Zij gaan binnenkort op bezoek in het Planetarium in Brussel.

Hier is hun collage:

bruspace challenge - collage boodschapinstituut
De collage van Boodschapinstituut: zij eindigde op de derde plaats.

Proficiat aan alle winnaars !