Nieuws

Brusselse Angèle grote winnares op MIA's

Angèle wint 3 MIA's© BELGA

Angèle werd zaterdagavond de grote winnares van de Music Industry Awards (ook wel beter bekend als de MIA's). De zangeres won in de categorieën 'Pop' en 'Solo vrouw'. Ze won ook de 'Hit van het jaar 2021' met "Fever", haar nummer samen met Dua Lipa. Ook Metejoor kreeg drie MIA's. 🏆

De MIA's zijn de Vlaamse muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt. Wat moet je weten? 👇

  • Er zijn verschillende categorieën. 🎵
  • Muzikanten worden genomineerd voor een categorie. Tijdens de liveshow wordt dan bekendgemaakt wie wint in deze categorie. 📺
  • Door corona konden de MIA’s vorig jaar niet uitgereikt worden. 😷 Daarom was er zaterdagavond een dubbele editie van de MIA's waarbij ook het jaar 2020 ingehaald werd. Er was daardoor ook een 'Hit van het jaar 2020'. Die ging naar Regi feat. Jake Reese & OT met 'Kom wat dichterbij'.

Grote winnares

Angèle verzilverde de helft van haar nominaties en heeft sinds de start van haar carrière al elf MIA's gewonnen. 😵‍💫 Momenteel is ze aan het touren voor haar nieuwe album ‘Nonante Cinq’. Wij gaven alvast een overzicht van alles wat je moet weten over dat nieuw album.

20211027_angele_nieuwalbum.png
© @angele_vl (instagram)

Wil je haar graag ook eens live aan het werk zien? Er zijn nog enkele optredens in Vorst Nationaal waar je naar toe kan gaan. 🎙️ Wees er snel bij want de tickets zijn bijna uitverkocht. Tickets en info kan je vinden door op deze link te klikken.

Metejoor is net als Angèle grote winnaar en won zijn eerste MIA’s in de categorieën ‘Doorbraak’, ‘Nederlandstalig’ en ‘Solo man’. Hoewel Metejoor geen Brusselaar is, ken je hem waarschijnlijk van de hits ‘1 op een miljoen’ en ‘Dit is wat mijn mama zei’. 😍

Geen Camille of Stromae?

Camille of Stromae zaten niet bij de winnaars, maar dat was wel wat te verwachten. Zoals we eerder al vertelden, waren dit de MIA's voor 2020 en 2021. (De prijzen voor 2022 worden volgend jaar uitgereikt). Op het moment dat Stromae en Camille steeds meer in de spotlights kwamen, was de stemming van de MIA's (2020 en 2021) al afgesloten. Volgend jaar maken ze misschien meer kans op een MIA.

Zwangere Guy viel niet in de prijzen dit jaar. Hij was wel vijf keer genomineerd. We hopen op meer geluk voor hem volgend jaar.